Mireczki startujemy z kolekną ankietą! Na wstępie chciałem przeprosić za długą nieaktywność pod tagiem #wykopowelektury, za którą stał burzliwy okres w moim życiu. Jednocześnie pragnę Was poinformować o tym, że ankiety będą pojawiać się od dzisiaj regularnie, z większą częstotliwością! Tym razem będziemy oceniać książkę George’a Orwella pt. Rok 1984. (W miejscu spoileru od dzisiaj pojawiać będzie się krótki opis fabuły, dla tych którzy nie czytali danej pozycji. Być może kogoś zachęci to do sięgnięcia po omawianą książkę)
PODSUMOWANIE OSTATNIEJ ANKIETY: Ostatnie ankieta dotyczyła Metro 2033 pióra Głukhowskiego. Najczęściej pojawiała się ocena o wartości 9. Średnia z ocen przez Was wystawionych wyniosła w zaokrągleniu 8. ( ͡°͜ʖ͡°)
@LichoToWie: arcydzieło. Przy okazji spore zaskoczenie dla mnie, bo znało ją paru kumpli nieczytających, więc sppdziewałem się przereklamowanej papki dla mas (tak jak pan Tracz powiedział "tłum to bezmyślna siła")... a jednak 1984 okazał się arcydziełem.
@LichoToWie: jedna z niewielu książek jakie sam z siebie przeczytałem, genialny klimat i oczywiście to szczęśliwe zakończenie ( ͡°͜ʖ͡°) O folwarku nie muszę chyba wspominać
Czytalam książkę i nie rozumiem ogólnego zachwytu tą pozycja. Tak, to dobra antyutopia, ale na pewno nie należy się jej nota 10/10. Stawialabym bliżej 7-8/10
@LichoToWie: Ostatnio ją przeczytałem, bo widziałem wiele odniesień do niej. Suma sumarum - zajebista. A zakończenia się nie spodziewałem. Ogólnie polecam. Dyszka.
jakie polskie słodycze/przysmaki mogę kupić ludziom, którzy nigdy nic polskiego nie jedli? myślałam nad kabanosami, polskimi ogórasami i kisielem, ale co jeszcze mogłabym kupić to nie wiem
Tym razem będziemy oceniać książkę George’a Orwella pt. Rok 1984.
(W miejscu spoileru od dzisiaj pojawiać będzie się krótki opis fabuły, dla tych którzy nie czytali danej pozycji. Być może kogoś zachęci to do sięgnięcia po omawianą książkę)
(żródło - http://lubimyczytac.pl/ksiazka/241181/rok-1984)
PODSUMOWANIE OSTATNIEJ ANKIETY:
Ostatnie ankieta dotyczyła Metro 2033 pióra Głukhowskiego.
Najczęściej pojawiała się ocena o wartości 9.
Średnia z ocen przez Was wystawionych wyniosła w zaokrągleniu 8. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#wykopowelektury #ksiazki #literatura
źródło: comment_TNNluQ18gOCRTHZZ50RyVXRxCx6fKMyK.jpg
PobierzNA ILE OCENIASZ: ROK 1984
Komentarz usunięty przez autora
O folwarku nie muszę chyba wspominać
Tak, to dobra antyutopia, ale na pewno nie należy się jej nota 10/10.
Stawialabym bliżej 7-8/10
Komentarz usunięty przez moderatora