Wpis z mikrobloga

Jak *nie* prowadzić biznesu by Ex Janusz

1. Otwórz sklep stacjonarny
2. Szukaj kogoś na stanowisko kierownika
3. OP wysyła CV
4. Oddzwaniaja po 5 minutach - o hui, expresso
5. Zapraszam na rozmowę
6. Bardzo fajna rozmowa, 2600 netto na lewej umowie, deal?
7. Biere xD
8. W ciągu tygodnia ogarniasz cały asortyment, w drugim tygodniu robisz obrót 700% Twojego wynagrodzenia
9. W trzecim tygodniu odwiedzają Cie znajomi ludzie, darmowa reklama, w jednej transakcji sprzedaj sprzęt za 7000PLN. Szef nie wierzy co się #!$%@? xD
10. Pod koniec trzeciego tygodnia szef ma jakieś sapy, że nie odebrałem telefonu, bo w tym czasie byłem na zapleczu (sam obsługiwałem cały sklep)
11. Tydzień czwarty, w poniedziałek dzwoni z sapami szefowa, że złe zdjęcie wrzuciłem na aukcje allegro, Oki doki, przepraszam już naprawiam, natłok klientów.
12. Wtorek, dostajesz mega dostawę, 900kg towaru do wyładowania samemu bo szefa pięta swedziala, no ale coś za coś mi płacą 2600 na lewej umowie
13. Cały dzień latasz pomiędzy klientami a zapleczem bo towar trzeba wypakowac i złożyć.
14. Środa dzień loda, szef Ci każe podpisywać lewe papiery swoim nazwiskiem, na deser pare transakcji po godzinach pracy na lewo bez paragonu.
15. Czwartek, #!$%@? z rana, że dlaczego nic cały dzień nie robię - jak cały dzień jak jest dopiero 8:30 i dopiero światła w sklepie włączyłem xD
16. SYNEK TY SIE ZE MNĄ NIE KLÓĆ BO TAKICH JAK TY TO JA JUŻ PRZERABIALEM XD
17. Piątek, wypłata 1678zl xDDDD
18. Składam wypowiedzenie, nara.
19. Patryk ale dlaczego? Źle Ci u nas było? Siadaj kurde, porozmawiamy xD o co chodzi czemu
20. Groźby wrobienia mnie w kradzież bo zgubił dodatkowe klucze od zaplecza i chciał to zrzucić na mnie, że mu je ukradlem xD
21. Sklep stał pusty 3 miesiące bo nikt nie chciał tam pracować po mojej recenzji w Google.
22. TFW dziś przyjechali po towar, zamknęli sklep i wrócili do Myślenic xD

#truestory #szkodazeniepasta #pracbaza
  • 36
@gottie: Pewnie coś otworzę, póki co zbieram fundusze, nie wpakuje się w coś poważnego bez odpowiedniego zaplecza i choć jednego planu awaryjnego.

@lesniok: Że na umowie masz najniższa krajowa, tak by pracodawca płacił minimalne podatki za pracownika, a reszta hajsu leci 'pod stołem'

@Yavin: Niestety nie mogę, już pare osób pytalo ja priv, ale odpowiem też tu, że nie zdradzę żadnych informacji, bo nie chce znów słuchać gróźb :)
@XEN_: masz pokwitowanie i skan ogloszenia? sprobuj od niego wyegzekwowac reszte hajsu, bo umowy na lewo tak samo w sensie prawnym dzialaja jak zwykle umowy. Gosc jest ci winien hajs. Jak ni emasz zadnych dowodow to zadzwon do niego i wlacz nagruwanie i sie spytaj co z reszta umowionego hajsu na lewej umowie z dnia tego do dnia tego roku panskiego w tej i w tej firmie, w ktorej pracowalem na