Wpis z mikrobloga

Jak znaleźć na #aliexpress podróbki zegarów znanych marek? Szukanie po tych specjalnych hasłach nic nie daje bo w feedbackach jest to co na zdjęciach na aukcji. Kupił bym jakąś podróbkę do 200 PLN, może coś polecicie? ( ͡º ͜ʖ͡º)
#zegarki
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ConanLibrarian: wiedziałem że znajdzie się jakiś bojownik ruchu srebrnej wskazówki. W dupie mam to co ma zegarek w środku, ważne że wygląda i ma logo. Takie podejście do zegarków w całości mnie nie definiuje, bo jeżeli jakość jest istotna jak np w ciuchach, to na marki nigdy nie patrzę tylko na jakość materiału. A zegarek to dla mnie tylko błyskotka, nie potrzebuję żadnego umoralniania tylko luxury brand za niską cenę.
  • Odpowiedz
@harvard-princeton: tak się głośno zastanawiam bo nie wiem co by się stało gdyby otworzyli taką paczkę na granicy.

A) wiedzą, że to podróbka - ponosisz karę lub w najgorszym razie konfiskują tylko zegarek

B) ustalają, że oryginalny np. Rolex (bo nie muszą tam mieć ekspertów) i dowalają Ci VAT, za który kupiłbyś sobie wypasiony oryginalny zegarek.

Warto?
  • Odpowiedz
@koniecswiatajestbliski otwierają paczkę, proszą o wyjaśnienia (kupiłeś na aukcji ukrytej więc jest procent szansy że ci ujdzie płazem), przedmiot przekazany do zniszczenia, wystawiają ci rachunek za zniszczenie towaru + procedury (koło 200 zł chyba) i przekazują sprawę z dowodami do producenta a ten może cię zaskarżyć
  • Odpowiedz
@niedlapsa: stać mnie na zegarek do 5~k, ale wolę te pieniądze przepić, wydać na wakacje. Zegarek założę tylko na spotkania oficjalne, wesela, może do klubu. Dla mnie to tylko dodatek. Prosiłbym tylko o odpowiedzi na zapytanie. Nie wiem dlaczego tak ciężko zrozumieć moją idee dot. kupna zegarka
  • Odpowiedz
wiedziałem że znajdzie się jakiś bojownik

@harvard-princeton: To znaczy, że tu też popełniasz błąd.
W sumie wpisuje się to w mentalność kogoś, kto kompleksy leczy kupując podrabiane rzeczy.
Więc nawet nie napisałeś niczego nowego…
  • Odpowiedz