Aktywne Wpisy
Samochód pokazuje mi 0% żywotności oleju (bo wymieniałem go lekko ponad rok temu). Aktualnie nie mogę jechać nigdzie i go wymienić. Coś się wielkiego stanie jak tak trochę pojeżdżę? Na serio aktualnie nie mam możliwości zmiany. Ostatnia zmiana oleju 1.11.2023 i zrobione jakieś 6k km. Przewiduję, że dopiero pod koniec listopada będę w stanie zająć się tym olejem.
#samochody #motoryzacja
#samochody #motoryzacja
xfin +24
Nie mam chleba na jutro, wstawał nie będę, więc idzie 23, a ja piekę bułki (。◕‿‿◕。)
Za ~20 minut będą.
#bojowkapiekarska #gotujzwykopem #pieczzwykopem #jedzenie
Za ~20 minut będą.
#bojowkapiekarska #gotujzwykopem #pieczzwykopem #jedzenie
#neuropa #uniaeuropejska
@Niss: Czasami lubię, ale masz racje, że powoli dyskusja z ludźmi z poglądami na poziomie późnego gimnazjum, przestaje być przyjemna. 2edgy4me
@SuperNowyNick: Czytaj co wklejasz, ok?
@rzep
Wycieczki ad personam. Wydaje Wam się że to są poglądy późnego gimnazjum (piracenie gier itd) , ale wasz infofaszyzm ma poważne implikacje dla świata nauki i kultury. Prawa autorskie powodują ograniczenie dostępu do prac naukowych poprzez paywalle wydawnictw. Na szczęście istnieje wśród naukowców społeczność skupiona wokół scihub'u udostępniająca wiele publikacji. W przypadku kultury wiele dzieł jest wstrzymana w wydaniu (np. Józefa Mackiewicza) ze względu na prawa autorskie niekoniecznie
@SuperNowyNick: Domniemanie niewinności oznacza, że nie można Cię skazać bez dowodów, a nie, że nie można Cię kontrolować.
Zauważ tylko że nowe bogactwo można wypracować, opatentować czegoś ponownie się już nie da.
Jak odniesiesz się do problemów trollingu patentowego i zaszczuwania małych firm przez wielkie
Trzy pytanka, jak artykuły mają działać jeżeli taki wykop czy inna strona może się zmienić w pół dnia na .ru(wynieść poza granice uni)? Oraz czy będą też sprawdzane prywatne rozmowy? Jeżeli tak to w jaki sposób, kto będzie odpowiedzialny i czy nie jest to przekroczenie granicy? Jezeli nie to jak bedzie to mialo pilnowac np discorda, irca czy inne "serwisy" umozliwiajace na "masowe prywatne konwersacje"? Oraz jeszcze ostatnie, dlaczego uważacie,
Nie rozumiem, czyli brak prawa własności sprawi, że naukowcy w końcu będą mogli bez skrępowania publikować swoje (i w sumie cudze też) dzieła?
Bo nie rozumiem co ma udowadniać twój przykład.
Treść dyrektywy jest bardzo prosta, to żaden bełkot. Bełkotem są natomiast te wszystkie foliarskie teksty o cenzurze internetu.
No
P.S Zmieńcie nazwę swojego neokomsomołu na właściwą, tj. "NeoKomsomolcy", bo wprowadzacie w błąd ludzi i do tego szkalujecie liberalizm tą obecną.
@LiberalniDemokraci: tzw. własność intelektualna to oksymoron i nie ma nic wspólnego z prawem własności.
@LiberalniDemokraci: Nie mozna przekladac prawa wlasnosci nad prawo wolnosci.