Wpis z mikrobloga

Zastanawiam się na kupnem bmw r80 lub r100 i lekka modyfikacja na coś podobnego do scramblera. Orientuje się ktoś czy rama w tych z lat 90 (jak ten ) jest tak samo łatwa do przerobienia jak ta z lat 70 i 80 ( jak ten )? Zależy mi na tym, żeby tylna rama była odkręcana. Jeśli ktoś ma/miał r40, r65 r80 lub r100 i inne bliźniacze lub ma wiedzę na temat tych motocykli to proszę o kontakt przez wiadomość prywatną. Interesują mnie różnice pomiędzy różnymi rocznikami i informacje na co zwracać uwagę przy kupnie takiego starego motocykla.
#motocykle #bmw #caferacer #mechanika #motoryzacja
dudusbug - Zastanawiam się na kupnem bmw r80 lub r100 i lekka modyfikacja na coś podo...

źródło: comment_4Z5fRQxGT0QJWyYL5TjGz1U7jAa0x8ZS.jpg

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@dudusbug: zainteresuj się BMW k100 bądź k75. Ciekawa budowa silnika - (4 w k100 i 3 w k75) cylindry w układzie rzędowym poziomym.
Z tego co wiem, dobra baza na scramblera.
  • Odpowiedz
@Unik4t: Nie chcę k100. Celuję w r80 własnie przez to jaki ma silnik. Dźwięk starych boxerów od bmw jest rewelacyjny i erki nie wyglądają tak ociężale jak K.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@dudusbug: tu się zgadzam w 100%. W moim sercu również silnik o układzie przeciwbieżnym xD
Nie no, k100 brzmi jak typowa wysokoobrotowa rzędówka. Boxer ma klasę.
  • Odpowiedz