Wpis z mikrobloga

Czołem Mireczki,

Pamiętacie mój wpis o agresywnym macho w kabriolecie?. Po dłuższym czasie zastanawiania się, czy w ogóle warto interweniować w tej sprawie jednak uległem i zdecydowałem się zadzwonić do ASO i zrobić wycenę szkody. Okazało się, że wymiana klamki wraz z czujnikiem ruchu kosztuje w Megance 1200 złotych ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Dzisiaj pojechałem na komisariat spisać zeznania. Dowiedziałem się, że wybryk kierowcy czarnego Mercedesa to nie wykroczenie, ale przestępstwo, w dodatku ścigane z automatu (prawdopodobnie przez kwotę naprawy).

Naprawdę długo zastanawiałem się nad zgłoszeniem tej sytuacji. Szczerze Wam powiem, że nawet nie zależy mi na tym, aby dostać jakiekolwiek pieniądze - byłbym szczęśliwy gdyby udało się go zlokalizować i aby w najgorszym wypadku dostał roboty społeczne, bo wydaje mi się, że pieniądze dla tego Pana nie są problemem.

Co ma się zmienić w tym kraju, skoro nie będziemy interweniować w takich sytuacjach?

Przy zgłaszaniu sprawy nie dostałem żadnego kwitu, ale dla potwierdzenia wrzucam zdjęcie pouczeń jakie musiałem podpisać przy składaniu zeznań :p

Wołam plusujących poprzedni wpis, tworzę tag #machowkabrio i będę wołać w przyszłości obserwujących :)

#stopcham #polskiedrogi
  • 126
@blunch: chlop faktycznie #!$%@?, ale swoja droga ustaw moze te spryskiwacze xD? nie powinno byc tak ze lejesz na kogos spryskiwaczem serio to sie reguluje( ͡° ͜ʖ ͡°) dokladnie tak jak swiatla ktore zamiast oswietlac droge oslepiaja kierowcow.
Swoją drogą też trochę janusz z ciebie"hur dur nie poprawie i co mi zorbisz, zamknij se dach bo to moja droga i moge psikac na kogo mi sie podoba"
@NiedzielnyWykopowicz: do niczego nie chce przekonywać bo pewny nie jestem, może zobaczył już po spryskaniu, że gość z tyłu się wścieka ale szybka odpowiedź "ale co ja nie mogę sobie spryskiwaczy używać, niech pan sobie dach założy" jest dla mnie mocno nienaturalna :) Oczywiście gościa szarpiącego klamką na starcie nic nie usprawiedliwia i niech płaci jak się nie umie zachować
@musztym: Oczywiście, kabrioleciarz jest wandalem i chamem, a OP tylko drobnym kłamczuszkiem, wina gościa w cabrio prosta do udowodnienia, a manipulację autora filmiku jak widać zauważają nieliczni. Ale jak komuś nie wystarczy czysta szyba, przygotowana odpowiedź, zaskakujące opowiadanie o tym jak bardzo nie zrobił tego specjalnie zanim w ogóle ktokolwiek go oskarżył, rozpoczęcie filmiku od momentu spryskania, wyciszenie początku (i opowiadanie o jakichś mitycznych niewyciszonych wersjach, których oczywiście nikt nigdy nie
@blunch Nie żeby coś, ale te spryskiwacze to mają ludzie często tak ustawione, że walą nad autem, zwłaszcza w nowszych autach to zauważam. I bzdurą jest to, że nie da się ustawić spryskiwaczy tak, żeby nie chlapały poza szybę. Ustawiasz na postoju tak, żeby psikały w miarę równomiernie na szybę, ale z zachowaniem odstepu od górnej krawędzi, wtedy podczas szybkiej jazdy pęd powietrza powoduje, że płyn spryskuje środkowe i dolne partie szyby
@blunch:
Ale powiedz, specjalnie pryskałeś? bo szyba idealnie czysta jak na te warunki w dodatku twój tekst jest nieco debilny, by sobie dach sprawił. Równie głupi, jak jego pretensje. W zasadzie twój głupszy, bo dobry kierowca obserwuje wszystko i raczej unika pryskania na szybkę gdy nie zachodzi pilnie taka potrzeba, a ktoś może oberwać.
@blunch Takich niebezpiecznych ludzi zawsze warto zgłosić, ale użycie tego spryskiwacza jednak słabe z Twojej strony. Może jestem zbyt uprzejmy, ale jak nie muszę, to nie używam spryskiwacza jak za mną jadą auta. Bez różnicy czy to rowerzysta tir czy inne auto
@Sancho-Pansa generalnie jestem ciekawy jaka jest Twoja reakcja gdy dostajesz np. w twarz na ulicy od grupy dresów. Mam nadzieję, że argumentujesz to w taki sposób, że "prowokowałeś ich" wzrokiem, bo zazdrościłeś im miejsca na ławce. A potem po pobiciu Cię, uważasz się za "polaczka", który idzie na policję i zgarnia hajs za pozwy. Przecież to jest żenujące co piszecie - nigdy nie uczestniczyłem w żadnej stłuczce , awanturze na ulicy, nigdy
stary, na film wygląda to tak jakbyś czyścił czysta szybę minutę,

@Sancho-Pansa: Przecież kamera nie ma ustawionej ostrości na szybę, więc jak mógł nagrać się na niej brud? I sprawdź z zegarkiem ile trwa używanie spryskiwacza, bo według mnie nie trwa dosłownej minuty a 4.5 sekundy.

Sytuacja jaka miała miejsce zaszła na drodze, nie porównaj do jakiś dresów bo to nie ma sensu

Według mnie ma, bo tak samo jak ja