Wpis z mikrobloga

Kumpel dostał pracę jako junior fullstack, 5k netto bez znajomości i doświadczenia, a nie wie nawet co to npm, rest.
Chyba coś robię źle że od miesiąca nikt mi nie odpisał na żadne aplikacje, a mam dużo lepszy skillset. :/
#webdev #programowanie #wroclaw
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Garg84 w takim razie coś jest nie tak z twoim CV. Zamaż swoje dane i wrzuć tutaj, ocenimy co możesz poprawić. Ja mam skilla raczej słabego, ale cv (nic nie nakłamane - sama prawda, tylko odpowiednio podana) takie, że na 5 wysłanych aplikacji byłem na 4 rozmowach. Inna sprawa, że na rozmowach się skończyło ☺
  • Odpowiedz
@Garg84 Brakuje mi jakiegokolwiek rozwinięcia, co robiłeś w tych miejscach pracy. Opisz projekty, przy których pracowałeś (zarówno pod strony użytych technologii i narzędzi, jak i merytorycznej - czy to był CMS, system do wspomagania produkcji snopowiązałek, do rejestracji pacjentów w przychodni, czy do liczenia odszkodowań). Jak duże były zespoły? Jaka metodyka pracy? Prawie 1/3 strony jest pusta, a kolejna 1/3 to dane osobowe, które nic nie wnoszą.
  • Odpowiedz
@Garg84: jo, też tak kiedyś miałem xD na start dostałem kwotę X, zgadnijcie kto po 3 miesiącach zarabiał już połowę X ( ͡° ͜ʖ ͡°) Kłamanie w CV ma krótkie nogi, jak nie wypracujesz zysku dla firmy to szybko cię wyjebią. Poza tym jeśli kierownik/HR jestowiec itp. zatrudnia randoma z ulicy bez doświadczenia za over średnią krajową to prawodopodobnie jest debilem, a już na pewno nie
  • Odpowiedz
Chyba coś robię źle że od miesiąca nikt mi nie odpisał na żadne aplikacje

@Garg84: Zarzuć mi cefałke na priv. Widziałem setki CV juniorów i myślę, że mogę pomóc. We Wrocławiu 4,5k jako junior front-end jest do zgarnięcia na luzie.
  • Odpowiedz
Kłamanie w CV ma krótkie nogi, jak nie wypracujesz zysku dla firmy to szybko cię wyjebią. Poza tym jeśli kierownik/HR jestowiec itp. zatrudnia randoma z ulicy bez doświadczenia za over średnią krajową to prawodopodobnie jest debilem, a już na pewno nie osobą techniczną

@gazowany_smalec: Przy takim rynku to nie jest dziwne. A potem mamy seniorów którzy mają problem z podstawami JavaScriptu. Za kilka lat jak nadejdzie redukcja etatów, a musi
  • Odpowiedz
@warning_sign: Sam dostałem pracę we Wro bez expa komercyjnego, tyle, że z naprawdę setkami godzin spędzonymi na nauce. Zakwalfikowano mnie jako mocnego juniora pod mida. Hajs się zgadza mocno. Trzeba się też umieć sprzedać
  • Odpowiedz
bez expa komercyjnego, tyle, że z naprawdę setkami godzin spędzonymi na nauce. Zakwalfikowano mnie jako mocnego juniora pod mida. Hajs się zgadza mocno. Trzeba się też umieć sprzedać

@trustME:
mocny junior pod mida a nigdy nie wczesniej nie widziales komercyjnego projektu? ciekawa musi byc ta firma :D
  • Odpowiedz