Aktywne Wpisy
Bunch +13
Te kobiety to naprawde mają nawalone do głowy. Z ogromnym zdziwieniem oglądałem jak jedna z ich idzie prawie kilometr pieszo na przystanek moknąc na własne życzenie. Mieszkam na takim zadupiu gdzie z jednego rejonu prowadzi jedna, długa droga do skupiska przytanków autobusowych. Ja tylko przechodzę na drugą stronę ulicy i idę w prawo już do końca. Wczoraj czekałem by przejsć, aż auta przestaną jeździć a z drugiej strony kobieta dochodziła do tego
Mdx91 +23
Ile osob siedzi na mirko teraz?
Mozesz sie pomylic o 3 osoby
Mozesz sie pomylic o 3 osoby
#spring #java #javaee
a co do twoich pytań:
- to jest sporo zwolenników mavena, ale od siebie polecam gradle bo nowszy i przyjemniejszy się wydaje.
- w intellij ladujesz projekt ze springiem i wsio
Zacznij od podstawowej konfiguracji. Zacznij od nauki Mavena, żeby zrobić projekt.
Może iść na łatwiznę i wziąć Spring Boota. Ale jak wziął się za książkę to raczej na poważnie, więc zwykła konfiguracja.
Długo mi zajęło przywyknac do springa że tak powiem, na początku pewnie nie będziesz kompletnie nic rozumieć i będzie to bezmyślne przepisywanie, ale spokojnie. Przy odrobinie samozaparcia dasz radę ( ͡° ͜ʖ ͡°) sam dużo nie umiem ale cie rozumiem więc jakbyś czegoś nie wiedział albo potrzebował
Podstawy javy to garbage collector, collections it, spring to framework. Mimo to jak w wymaganiach do pracy masz springa to raczej cie zapytaja, ale z czego to nie mam pojęcia.
Według mnie w tym momencie nie powinieneś się uczyć żadnej teorii, rób jakieś projekty małe (małe bo szybko się robi i możesz iść dalej, a