Aktywne Wpisy

tak-nie-wiem +132
Rewolucja w technologii mobilnej, która była... ale jednocześnie jej nie było.
Okolice lat 2007 - pozostaniemy jeszcze przy tym okresie - były czasami, gdy rynkiem mobilnym rządził system Symbian. I "rządził" to mało powiedziane, był niemalże monopolistą. Pojawiały się co prawda takie rozwiązania jak Windows CE Microsoftu (rok 2002), czy BlackBerry (także 2002), ale były to rozwiązania mimo wszystko niszowe.
Tymczasem w Mountain View - niewielkim mieście z pięknym widokiem na górę
Okolice lat 2007 - pozostaniemy jeszcze przy tym okresie - były czasami, gdy rynkiem mobilnym rządził system Symbian. I "rządził" to mało powiedziane, był niemalże monopolistą. Pojawiały się co prawda takie rozwiązania jak Windows CE Microsoftu (rok 2002), czy BlackBerry (także 2002), ale były to rozwiązania mimo wszystko niszowe.
Tymczasem w Mountain View - niewielkim mieście z pięknym widokiem na górę
źródło: T-Mobile_G1_launch_event_2
Pobierz
maciejj +519

Mam mały problem podczas pisania projektu. Przechowuje w vectorze "konta użytkowniów" w banku. Mam funkcje w której forem przechodze po wszystkich danych w tych fectorach i sprawdzam czy istnieje konto o podanym loginie. Problem mam z tym, że za każdym obrotem pętli wyświetla mi komunikat, że nie ma takiego użykownia do póki takiego nie znajdzie. Da się w łatwy sposób zrobić tak, aby komunikat wyśtwietlił się tylko raz kiedy nie znajdzie? Wstawiam screnna z tą funkcją. Z góry dzięki za pomoc.
źródło: comment_4LXaifsd5gx2guTqn4tT9Z2gwI4SP4mA.jpg
Pobierzstd::find_ifZa pętlą wstaw komunikat w oparciu o boola.
ps. jak już to tak robisz i łatwiej i szybciej będzie z mapą
W tym przyzpadku wpisz sobie do zmiennej wynik find_if. Jeśli zmienna będzie ustawiona na last vectora to wypisz cout z błędem. Jeśli natomiast będzie miał inną wartość, to wtedy będzie to ta Twoja poszukiwana osoba. (ʘ‿ʘ)