Aktywne Wpisy

Mck_98 +192
źródło: 1000043101
Pobierz
ketiow +39
Nigdy więcej nic nie wystawiam przez przesyłkę olx XD Sprzedałem maca studio wszystko wylogowane i usunięte gotowe do sprzedaży. Chłop kupuje i po odebraniu zaczyna mi wciskać farmazony, że paragonu nie ma ale hitem jest, że uważa, że nie da się kliknąć dalej przy aktywacji i ma cegłę. Jak myślicie będzie próba wyłudzenia z pomocą supportu olx? Jak dobrze, że nagrałem pakowanie i resetowanie gdzie widać, że wszystko działa…. #olx
źródło: IMG_3065
Pobierz

Mam mały problem podczas pisania projektu. Przechowuje w vectorze "konta użytkowniów" w banku. Mam funkcje w której forem przechodze po wszystkich danych w tych fectorach i sprawdzam czy istnieje konto o podanym loginie. Problem mam z tym, że za każdym obrotem pętli wyświetla mi komunikat, że nie ma takiego użykownia do póki takiego nie znajdzie. Da się w łatwy sposób zrobić tak, aby komunikat wyśtwietlił się tylko raz kiedy nie znajdzie? Wstawiam screnna z tą funkcją. Z góry dzięki za pomoc.
źródło: comment_4LXaifsd5gx2guTqn4tT9Z2gwI4SP4mA.jpg
Pobierzstd::find_ifZa pętlą wstaw komunikat w oparciu o boola.
ps. jak już to tak robisz i łatwiej i szybciej będzie z mapą
W tym przyzpadku wpisz sobie do zmiennej wynik find_if. Jeśli zmienna będzie ustawiona na last vectora to wypisz cout z błędem. Jeśli natomiast będzie miał inną wartość, to wtedy będzie to ta Twoja poszukiwana osoba. (ʘ‿ʘ)