Krótko mówiąc jestem osobą niepełnosprawną, która ma problem ze znalezieniem pracy. Dlaczego? Bo może to być głównie praca zdalna. Jestem chory na mukowiscydozę. W przypadku tej choroby duże skupiska ludzi nie są dobrym miejscem do przebywania z powodów wszelkiego typu bakterii. Stan mojego zdrowia pogarsza się o wiele wolniej od czasu, kiedy jego większość spędzam w domu. Dodatkowo jasno od lekarzy usłyszałem, że praca w biurze mi nie pomoże.
Aktywnie szukam pracy, ale nie jest to takie proste jak mi się wydawało i mówiąc szczerze z tego powodu jest mi już bardzo źle. Nie chodzi nawet o samą kasę, ale o poczucie bycia niepotrzebnym. Zerowy odzew od fundacji też nie pomaga.
Może ktoś z Was szuka kogoś do wykonywania jakiejś pracy zdalnej? Jeśli nie to chociaż proszę o zaplusowanie tego wpisu żeby więcej osób go zobaczyło. Jest mi trochę wstyd to pisać, ale co mi pozostało.
Jeśli chodzi o moje umiejętności:
- frontend dev, ale na poziomie juniora - kilkanaście zrealizowanych projektów, mam swoją stronkę więc jakby ktoś był zainteresowany to na priva podeślę, - analiza danych - skończyłem ekonomię więc kilka prac z wykorzystaniem tej umiejętności napisałem, - pracowałem przez pewien czas przy wprowadzaniu danych i wyszukiwaniu hoteli oraz ocenie ich.
@Wal_ton: próbuj pisać do "diversity menagerów" (lub ich odpowiedników, nie wiem jak oni się nazywają, bo nie interesowałem się tym nigdy) w różnych korpo - myślę, że powinni pomóc i chętnie Cię wziąć do pracy zdalnej. W końcu CSR. Znajdziesz ich na linkedin/goldenline.
@Wal_ton: ostatnio intensywnie rekrutuje w PL firma Crossover. Jej model biznesowy to wyłącznie praca zdalna na rzecz klientów ze stanów. Poza tym, tak jak właśnie ktoś wyżej wspomniał - szukaj w dużych zachodnich korpo. Tam będziesz jest dużo łatwiej w takiej sytuacji, niż u polskich rekinów biznesu.
Krótko mówiąc jestem osobą niepełnosprawną, która ma problem ze znalezieniem pracy. Dlaczego? Bo może to być głównie praca zdalna. Jestem chory na mukowiscydozę. W przypadku tej choroby duże skupiska ludzi nie są dobrym miejscem do przebywania z powodów wszelkiego typu bakterii. Stan mojego zdrowia pogarsza się o wiele wolniej od czasu, kiedy jego większość spędzam w domu. Dodatkowo jasno od lekarzy usłyszałem, że praca w biurze mi nie pomoże.
Aktywnie szukam pracy, ale nie jest to takie proste jak mi się wydawało i mówiąc szczerze z tego powodu jest mi już bardzo źle. Nie chodzi nawet o samą kasę, ale o poczucie bycia niepotrzebnym. Zerowy odzew od fundacji też nie pomaga.
Może ktoś z Was szuka kogoś do wykonywania jakiejś pracy zdalnej? Jeśli nie to chociaż proszę o zaplusowanie tego wpisu żeby więcej osób go zobaczyło. Jest mi trochę wstyd to pisać, ale co mi pozostało.
Jeśli chodzi o moje umiejętności:
- frontend dev, ale na poziomie juniora - kilkanaście zrealizowanych projektów, mam swoją stronkę więc jakby ktoś był zainteresowany to na priva podeślę,
- analiza danych - skończyłem ekonomię więc kilka prac z wykorzystaniem tej umiejętności napisałem,
- pracowałem przez pewien czas przy wprowadzaniu danych i wyszukiwaniu hoteli oraz ocenie ich.
Jeśli będą jakieś pytania to śmiało, odpowiem.
#praca #pracazdalna #pracait #szukampracy
@pietrek3121: Wołaj go, bo może przeoczyć - @Wal_ton
Znajdziesz ich na linkedin/goldenline.
Komentarz usunięty przez autora
Poza tym, tak jak właśnie ktoś wyżej wspomniał - szukaj w dużych zachodnich korpo. Tam będziesz jest dużo łatwiej w takiej sytuacji, niż u polskich rekinów biznesu.
heartgrenade.eu
Powodzenia, w IT to tylko kwestia czasu