Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 57
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

I czemu uzywasz tak globalnych stwierdzeń jak nie masz o tym pojęcia??

@Piniom: robię dokładnie to samo co Ty? Co do pojęcia, o związkach z pewnością mam większe niż Ty o ortografii i interpunkcji xD
@MangoZjem: po to, że nie chce mi się czekać, aż fachowiec przyjedzie do wywiercenia jednej dziurki. Wkurza mnie to gadanie, że jak kobieta nie ugotuje schabowego i nie zrobi loda to nie jest
  • Odpowiedz
po to, że nie chce mi się czekać, aż fachowiec przyjedzie do wywiercenia jednej dziurki.

@krave: no to sama to zrob jak Ci sie nie chce czekac ¯\_(ツ)_/¯ bez przesady, wiertarka to nie młot pneumatyczny który wymaga wielkiej siły

Wkurza mnie to gadanie, że jak kobieta nie ugotuje schabowego i nie zrobi loda to nie jest kobietą, ale facet bez podstawowej umiejętności wbicia gwoździa jest ok.

@krave: nikt
  • Odpowiedz
@krave: Błędem jest że zakładam że facet nie będzie chciał z różowej zrobić gospodynii domowej i to błąd bo wiadomo nie wszyscy chcą tego samego. Ale to jak używasz globalizacji za każdym razem dalej jest kaleczeniem panów. Nie masz pojęcia o związkach. Buczysz o swoim odczuciach i zasłyszanych sloganach używając globalnych stwierdzeń aktualnie.
  • Odpowiedz
@Tomek1902 kobiety nie zmieniają też nazwisk, gdy są osobami rozpoznawalnymi, np. naukowcem, aktorką, pisarką

A w dodatku to, że jest taka tradycja, to tak musi być zawsze? Może ktoś zwyczajnie lubi swoje nazwisko i nie robi tego złośliwie? Albo jest ostatnią osobą w rodzinie posiadającą nazwisko?
  • Odpowiedz
@Korpokociak: no spoko, ale to nie zmienia faktu że w związku żadna osoba nie powinna mieć pretensji w momencie gdy druga strona zarząda rozdzielnosci majątkowej.
A tutaj narracja żeńska jest taka, że kobieta może zrobić sobie z nazwiskiem co chce i facetowi nic do tego natomiast o rozdzielności trzeba gadać
  • Odpowiedz
@angor86 a ja w ogóle do tego nie piję, tylko pokazałam koledze, że są inne przyczyny, oprócz brzydkiego nazwiska przyszłego małżonka, że kobieta może nie chcieć zmieniać nazwiska
  • Odpowiedz
@Tomek1902: a gdzie ja pisalan cokolwiek o schabowych i innych rzeczach? Bo nie przypominam sobie...

Co do nazwiska - dla wielu ludzi jest ono częścią tozsamosci. Żyjesz cwierc wieku jako konkretna osoba. Identyfikujesz się ze swoim imieniem i nazwiskiem. Może Ty bez problemu przyjąłbys inne (de facto losowe - bo chyba malo kto da kosza komus, bo ma brzydkie nazwisko ;) ), jednak dla niektórych nie jest to takie naturalne.
  • Odpowiedz
  • 1
@krave Tak tylko przypomnę, że te wszystkie mądrości @MangoZjem to przefiltruj przez to, że to facet, który najwyraźniej ma coś z deklem, skoro namiętnie na wykopie udaje dziewczynę. ;)

@Tomek1902 Ja np. nazwiska zmieniać nie będę nawet jak mi się ślub przytrafi, bo swoje lubię i tyle.
  • Odpowiedz
@Korpokociak
@agaja tak, macie rację, zgadzam się, jest jeszcze powód związany z pracą zawodową.

Przeczytałem swój post i nie do końca wyraziłem o co mi chodzi. W całej tej tradycji jest jeszcze facet, który widzi kobietę, której chce DAĆ swoje nazwisko i utożsamiać się z tym związkiem. I tak są przypadki w których kobiecie zależy na pozostaniu przy swoim nazwisku, ale sa też powody, dla ktorych facet chce by kobieta
  • Odpowiedz