Wpis z mikrobloga

to coś jakbyś się chwalił że sikasz na siedząco, no spoko ale co z tego?

@hors: a to z tego, że nie rozchlapuje moczu na około, więc propsy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@MosleyOswald Brawo, brawo! Jako zapalony (były) zjadacz mięsa spróbowałem miesiąc przeżyć na wegańskiej diecie. Niezapomniane wrażenia ( ͡º ͜ʖ͡º)
Samopoczucie niewiarygodnie na + i dodatkowo sporo wiedzy kuchennej wpadło
  • Odpowiedz
@gardan: bawi mnie bo ci ludzie przeważnie nie zwracają uwagi na inne ważne mikro i makroelementy których brakuje w ich diecie ale o B12 gdzieś usłyszeli i od razu tłumacza ze umrę bo mi jej na pewno zabraknie. B12 jest w rybach, jajach i serach także na jestem kryty ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@gardan Jeżeli organizm nie przyswaja sztucznej b12 to wtedy mozna miec braki. Poza tym wyjątkiem mozna spokojnie stosowac suplement i nie martwic sie o niedobory ale dobrze jest robi okresowe badania dla samego siebie. Bardziej chodzi o Januszy kuchennych którzy poza miesem nie widza świata tzw. pseudo alfy z argumentem, że LUDZIE OD ZAWSZE JEDZO MIENSO (co jest nie do konca prawda)
  • Odpowiedz
@MosleyOswald: Congratulazioni. U mnie w maju minęło 17 lat od zaprzestania padlinożerstwa. Tak jak w pierwszych kilku latach (też nieco inne czasy, kiedy jeszcze alternatyw o ciekawszym smaku nie było zbyt wiele) miewałem momenty ogromnej ochoty na wołowinę albo dorsza, obecnie nawet o tym nie myślę - acz z ciekawości takiego burgera z komórek macierzystych chętnie bym spróbował.
  • Odpowiedz