Aktywne Wpisy
filemon111 +4
Wykopki się zesrały bo im się nie podoba dziki trener. Nie mogą pojąć, że ktoś ma inne zdanie.
Wiecie dlaczego jest tak popularny? Bo mówi to co większość ludzi myśli, a nie to co myśli jakaś zbieranina przegrywów.
#dzikitrener
Wiecie dlaczego jest tak popularny? Bo mówi to co większość ludzi myśli, a nie to co myśli jakaś zbieranina przegrywów.
#dzikitrener

Mirek224 +62
#seriale #rodzinazastepcza
Gabriela Kownacka nie żyje już 15 lat, jak ten czas pędzi jak szalony. Dziwnie się oglądało Rodzinę Zastępczą już bez niej.
Gabriela Kownacka nie żyje już 15 lat, jak ten czas pędzi jak szalony. Dziwnie się oglądało Rodzinę Zastępczą już bez niej.
źródło: image
Pobierz

- Famina, nie wiem co robić, karetka zaraz przyjedzie, ja nie wiem co robić.
U mnie w głowie już 1500 myśli za sekundę, serce stanęło w miejscu, co się stało?
- Adaś (6-letni synek) się zakrztusił popcornem, pomusz.
- Spokojnie, będze dobrze, rób jak mówię. Zachęcaj małego do kaszlu, stań za nim, zegnij go w pół tak, żeby jego głowa była niżej niż biodra i posuwistymi posuwistymi uderzeniami klep go w plecy. Jak sytuacja będzie poważna i nie będzie mógł oddychać, to zaciśnij rękę w pięść, połóż ją tuż pod jego żebrami i uciśnij delikatnie. Gdzie jesteś?
- Wejście główne do galerii.
- Już jadę.
Była zaledwie dwa skrzyżowania ode mnie. Odłożyłam słuchawkę i w-------m z pracy bez słowa jak p------a. Wzięłam rower, wychodzę z budynku i patrzę a tam wodospad z nieba, n--------a deszczem i piorunami. Wskakuję na ten rower, po 15 sekundach jestem już doszczętnie mokra. Pedałuję jak szalona, kątem oka widzę ludzi chowających się pod daszkami i w bramach przed ulewą, a ja p---------m na rowerze przemoknięta do suchej nitki. Po paru minutach już jestem na miejscu, widzę siostrę stojącą w deszczu z dwójką dzieci próbującą pomóc synkowi. Adrenalina lvl 15000, zeskakuję z roweru i pomagam jej odkrztusić dziecko, po 2 minutach prób popcorn wylatuje mu z gardła. Karteka przyjechała po 5 min, na wszelki wypadek zabrali go do szpitala, by się upewnić, że wszystko jest ok. Było ok.
Przypinam rower i wracam do pracy z jej córką na rękach, obie całe zmoknięte. Szef takie wtf patrzy na mnie z milionem pytań wymalowanym na twarzy. Dostaję resztę dnia wolnego, biorę swoje rzeczy i taksówką do domu.
Wieczorem już po wszystkim dostaję wiadomość od siostry
Czy jakiś ninja kroi tu cebulę? (╥﹏╥)
#999 #coolstory #truestory
@Dzyszla: Z przemokniętym dzieckiem.
@sked: Pracowałam kiedyś jako ratownik wodny i ukończyłam różne szkolenia i kursy kwalifikowanej pierwszej pomocy. Jak wiesz co robić, to działasz automatycznie. Dopiero po wszystkim jak już siądziesz, to zaczynasz myśleć i analizować wszystko, a ręce się telepią po tym kopie adrenaliny.
źródło: comment_CN3nIFrdSgbXJ3Tb6WbGiuBg8wKP9CMK.jpg
Pobierz@sked: @Maxxtom: @MercedesBenizPolska: @nitro_rgs: Prawda jest taka, że jak wiesz, że ktoś kogo kochasz jest w niebezpieczeństwie, to poruszysz niebo i ziemię, żeby mu pomóc. ¯\_(ツ)_/¯
@Reality: Widzę znawcę mamy. Przeczytaj dokładnie co napisałam. Nie klepie się w plecy jak ktoś jest w pozycji pionowej, to racja. Ale klepie się (posuwistymi ruchami), gdy ktoś jest nachylony do ziemi, najlepiej z głową poniżej bioder.