Wpis z mikrobloga

Jest tu wielu Mirków lubujących się w hehe eksperymentach społecznych na #tinder. @ChadWawa ostatnio zapostował jednego z internetowych kreatorów mody ( ͡° ͜ʖ ͡°) - picrel. Ciekawe jakie powodzenie na portalach randkowych u #rozowepaski może mieć taki elegancki #przegryw.

#stulejacontent #modameska #eksperyment
Pobierz DoDoLot - Jest tu wielu Mirków lubujących się w hehe eksperymentach społecznych na #t...
źródło: comment_XfoffPHvo6zbrsC8wjxOinUl5hRan204.jpg
  • 54
@DoDoLot: Hmm. No dobra, zgodzę się na kompromis. Powiedzmy zatem, że ten bloger nie miałby powodzenia na Tinderze, ale w rzeczywistości, wk ontaktach twarzą w twarz, od razu dystansowałby większość meżczyzn:)
@DoDoLot: akurat ten gość kuma zasady ubioru.

@Bartholomaeus: Może i kuma zasady, ale chyba średnio je stosuje. Jeśli ktoś swoimi zestawami kojarzy się z Jacykowem, to niezbyt dobrze świadczy. Jak dla mnie robi zwyczajny przerost formy nad treścią, z elegancji i prostoty robi cyrkowego pajacyka. Wiedzy mu nie odejmuję, ale jej wykorzystanie już owszem.
@oiio: owszem, trochę przesadza z tą elegancją. Taki ma jednak styl. Do Jacykowa i pajacowania mu jednak daleeeeko. Wie jak łączyć kolory, tkaniny itd. a to już jest duży sukces w Polsce, gdzie nas ,,oderwali od pługa" i nie zawsze wiemy jak się ubierać. Teraz jest lepiej, ale obejrzyj dowolne zdjęcia z lat 90-tych, żeby zobaczyć że idziemy w dobrą stronę (mimo, że niektórzy przesadzają i są modnisiami).
Mr Vintage jednak
@Bartholomaeus: Ja rozumiem, tylko jest pewna granica pomiędzy za dużymi błyszczącymi garniakami lat 90, a nienaturalną i przekombinowaną elegancją. Jest taki złoty środek w którym widać szyk i gust, a nie przesadę, czy biedę. To jest cienka granica i jak ktoś się bawi w modę to musi ją umieć wyczuć, żeby swoim wyglądem nie dać odwrotnego efektu od zamierzonego. A Vintage niestety bardziej kojarzy mi się z kiczem. Niby elementy do
@oiio: no tak, co do prostoty zgoda. Pełna zgoda: to najlepszy ,,złoty środek". Dlatego napisałem, że MrV przesadza... Jednak w jego książce (którą dostałem na któryś dzień chłopaka ( ͡° ͜ʖ ͡°) ) są całkiem normalne, ,,tradycyjne" porady. Rozjaśnił mi w głowie i za to go szanuję, chociaż nie ubieram się jak on ;)
@Bartholomaeus książki nie czytałem. Niemniej szacunek, że masz dystans i nie atakujesz, gdy ktoś się nie zgadza. Tak się powinno prowadzić dyskusję. A jako, ze książki nie widziałem, to ten argument muszę uznać :)