#anonimowemirkowyznania Jutro mam spotkanie rekrutacyjne.... Z gościem, który w ciągu ostatnich 10 lat pracy zmieniał pracę 9 (dziewięć!) razy! Prawie nigdzie nie zagrzał miejsca dłużej niż rok :(
Jak rozmawiać z kimś takim i jak go zapytać skąd te częste przeskoki?
@AnonimoweMirkoWyznania: mój kuzyn pracuje w IT i w ciągu 10 lat zmieniał pracę 8 razy. Za każdym razem ze względu na wyższe zarobki jakie mu proponowano ( ͡°͜ʖ͡°)
@AnonimoweMirkoWyznania: Pewnie z tego, że nikt nie lubi być wykorzystywany za miskę ryżu i jeśli trafiło się miejsce, które płaciło mu lepiej i przy okazji miało lepszą organizację pracy/ciekawsze projekty to poszedł tam gdzie miał lepiej? Ja wiem, że to szok i niedowierzanie, ale nie żyjemy w prlu, gdzie ludzie dostawali zegarki z grawerem za przepracowanie 30 lat w jednym zakładzie.
@fcpierniczek ale to to już jest patola trochę. W sumie przez 4 lata nigdzie tak na prawdę nie pracowałeś, bo w 2 miechy nie jesteś w stanie się wdrożyć do poziomu który pozwala na pracę generująca zyski. W sumie fajnie tylko gorzej pewnie znaleźć ciągle pracodawców którzy cię zatrudnia.
@AnonimoweMirkoWyznania Ja zmieniałem pracę 7 razy w 5lat oto powody: 2 firmy zostały założone do realizacji dużego zlecenia w nadziei, że złapią po drodze kolejne, ale nie znalazły i zamknęły działalność(jedna nie zapłaciła mi ostatniej pensji). 1 firma naciskała na mnie abym założył działalność gospodarczą czego nie chciałem zrobić poza tym zajmowała się czymś co mnie nie do końca interesowało+ nie miałem tam pełnych 8 godzin. 2 firmy należały do jednego właściciela,
Jutro mam spotkanie rekrutacyjne.... Z gościem, który w ciągu ostatnich 10 lat pracy zmieniał pracę 9 (dziewięć!) razy! Prawie nigdzie nie zagrzał miejsca dłużej niż rok :(
Jak rozmawiać z kimś takim i jak go zapytać skąd te częste przeskoki?
#rekrutacja #hr #korpo #praca #hr
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: sokytsinolop
Dodatek wspierany przez: Wyjazdy studenckie - bogata oferta przez cały rok
Ty tu rozdajesz karty i decydujesz kogo chcesz miec w firmie
Zawsze masz dziesieciu Ukraińców
Pewnie nosorożcem
Ja wiem, że to szok i niedowierzanie, ale nie żyjemy w prlu, gdzie ludzie dostawali zegarki z grawerem za przepracowanie 30 lat w jednym zakładzie.
@sokytsinolop: raczej całkiem fach, nie tylko pracę.
Komentarz usunięty przez autora
2 firmy zostały założone do realizacji dużego zlecenia w nadziei, że złapią po drodze kolejne, ale nie znalazły i zamknęły działalność(jedna nie zapłaciła mi ostatniej pensji).
1 firma naciskała na mnie abym założył działalność gospodarczą czego nie chciałem zrobić poza tym zajmowała się czymś co mnie nie do końca interesowało+ nie miałem tam pełnych 8 godzin.
2 firmy należały do jednego właściciela,
Upraszczając oczywiście.