Wpis z mikrobloga

@NickciN: o tym drugim też sobie poszukałem. CWTA pojawia się praktycznie tylko w polskich źródłach, cała reszta świata mówi na to self-organizing map, ewentualnie Kohonen map. I cytując stackexchange:

Pretty much nobody uses them.

W każdym razie znalazłem coś co wygląda na implementację w tensorflow, możesz rzucić okiem. Zresztą szukając po angielsku pełno tego jest.
  • Odpowiedz
@NickciN: typowy problem polskiej uczelni...nie wiadomo czego się uczyć ani skąd wziąć materiały... ze swojego doświadczenia mogę polecić chodzenie w takim wypadku na konsultacje tego prowadzącego i trucie d--y, żeby wytłumaczył aż nie wytumaczy/ nie wskaże dobrych materiałów
  • Odpowiedz
@NickciN: ale rusz dupę jak dobry student na konsultacje, upewnij się, że masz wszystko dobrze zanotowane, pogadaj o źródłach, ZAPROPONUJ implementację czegoś innego o czym masz więcej materiałów. Z większościami wykładowców spokojnie idzie się dogadać, tylko trzeba spróbować no i nie płakać im w kolano / skomleć nad uchem, tylko normalnie się zapytać, zadać jakieś pytania na temat.
  • Odpowiedz