Wpis z mikrobloga

@rybsonk: Tylko że takie porównywanie, czy testowanie kolejnych partnerów ma też swoje minusy. Z każdym partnerem traci się część siebie, że tak się wyrażę*. W końcu dochodzi do wypalenia emocjonalnego. Kolejne związki są już traktowane jak jakaś rutyna, podobnie jak rutyną jest ich zrywanie. Nie chciałbym wiązać z dziewczyną, która uprawiała wcześniej s--s z pięcioma innymi facetami, nawet jeżeli ja spisuję się w łóżku najlepiej ze wszystkich nas sześciu i
  • Odpowiedz
Wyszukiwanie seksualnych partnerek na podstawie tego, czy jest dziewicą czy nie jest małostkowe i bezsensowne. Kobieta po odbyciu stosunku traci coś na atrakcyjności niby? Atrybuty fizyczne są dokładnie te same. Niemal nic to nie zmienia, a ludzie robią z tego jakąś kretyński problem.

@kolluk: Bo ludzie nie są kretynami i rozumieją, że atrybuty fizyczne to nie jest jedyne kryterium doboru partnera.
  • Odpowiedz
@siusiumajtki: Wnioskując logicznie, facet który ma preferencje seksualna w dziewicach tylko takich poszukuje i gdy już nie sa dziewicami to je porzuca by znalezc kolejne. Z incelowym kultem dziewictwa to nie ma nic wspólnego.
  • Odpowiedz
@glonstar:

A to, czy jest dziewicą niby coś zmienia? Jest od tego gorszym człowiekiem?

Po za tym mowa nie jest o dobieraniu partnera, a potocznie pojmowanej "seksualnej preferencji". Ludzie również nie są debilami i nie szukają partnerek tylko na podstawie tego jak im się układa w łóżku.

Chyba, że masz na myśli partnera seksualnego aka "friend with benefits" albo na jedną noc, no ale wtedy nie wiem co ma do
  • Odpowiedz
@siusiumajtki: Wystarczy logicznie pomyśleć i odróżnić preferencje seksualne od preferencji co do partnera do związku ;) ad personam pomijam, mam dobry dzień i nie dam sie wciągnąć
  • Odpowiedz
@kolluk: A czy ktoś, kto ma 170 cm wzrostu jest gorszym człowiekiem niż ktoś, kto ma 180 cm? Czy brunetka jest gorszym człowiekiem niż blondynka? Czy gruba jest gorszym człowiekem niż chuda? Niekoniecznie, ale ktoś może mieć takie wymagania i koniec. Tak samo ktoś może mieć wymaganie, żeby jego kobieta nikogo przed nim nie miała.
  • Odpowiedz
@glonstar:

Nie jest gorszym człowiekiem, ale takie coś wiele zmienia. Natomiast utrata dziewictwa nie zmienia fizycznych atrybutów człowieka (nie licząc błony, ale tego na co dzień nie widzisz), więc to nie jest w najmniejszym stopniu porównywalne. Po utracie dziewictwa przecież nie urośniesz albo nie zmieni ci się kolor włosów.
  • Odpowiedz
Z każdym partnerem traci się część siebie, że tak się wyrażę*. W końcu dochodzi do wypalenia emocjonalnego. Kolejne związki są już traktowane jak jakaś rutyna, podobnie jak rutyną jest ich zrywanie

@glonstar: błagam, skąd te teorie?
  • Odpowiedz
@rybsonk: Jedna z wielu historii z "byłym" w tle:
https://www.wykop.pl/wpis/32046095/anonimowemirkowyznania-moja-dziewczyna-przyznala-s/
Nie chce mi się szperać, ale na mirko takie problemy są poruszane o wiele częściej niż problemy z tym, że kogoś ciekawiło, jak to by było z innym bolcem.

@kolluk: Tak samo może kogoś kręcić to, że będzie czyimś pierwszym (zwłaszcza jeżeli sam nikogo wcześniej nie miał). Nie widzę powodu, dlaczego miałoby to być małostkowe czy bezsensowne.
  • Odpowiedz
Szkoda, że ten kult dziewictwa nie działa w obie strony. Mi wszystko jedno czy dziewica, czy nie, ale wierzcie mi nie łatwo jest znaleźć różową, dla której brak doświadczenia nie będzie problemem, szczególnie powyżej 20 lvl. Ile to takich się śmieje że pewnie nieudacznik i żadna go nie chciała.
  • Odpowiedz
Na wykopie jest kult dziewictwa bo to stare piwniczaki, które same są prawiczkami i sądza, że wtedy będzie łatwiej zakisić ogóra, że ona taka wtedy porządna, mniej stresu XD Po prostu lustrzane odbicie przegrywa. Tylko chyba nie kumacie, że jak dziewczyna w wieku >20 lat jest dziewicą to też raczej jest jakimś przegrywem, że nie miała chłopaka (pomijając względu religijne itp.)

Tylko jak zasmakuje jeden z drugim seksów to później okazuje się,
  • Odpowiedz