Wpis z mikrobloga

Naprawdę super jest ten nowy tryb areny, taki dopracowany, przetestowany i przemyślany. ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

Rzuć pierwszy RNR i wygraj grę xD Symulator przetrwania w sztormie ( ͡ ͜ʖ ͡) bo jedyne czyszczenie pogody to chyba tylko ze Sklepa #gwint
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@soltysek: Nie masz już do czego się przyczepić? To ma być coś innego, tymczasowego, dla zabawy, ale nie, zawsze się znajdzie jakiś malkontent, który będzie narzekać ()
  • Odpowiedz
@Queltas: jak powiem "wszystkie koty są czerwone" to łatwo wykazać mi fałsz/ Wystarczy przynieść kota który nie jest czerwony.
Tutaj nie jesteś w stanie tego zrobić. Nie ma takiego brązu który jest w mojej tali a nie jest dokładnie w dwóch kopiach.
Wiem że po polsku się tak nie mówi - ale to powinna być gra o ścisłych zasadach.
Jeśli powiem "nigdy nie odmówiłem przyjęcia łapówki" sugeruje że wziąłem ich
  • Odpowiedz
@kajtek14102: Jeśli w koszyku masz same gruszki i ja się ciebie zapytam ile masz jabłek w koszyku to co powiesz? Że masz dokładnie po parze każdego rodzaju jabłka czy, że zwyczajnie nie masz jabłek?

Opis jest dokładny i mówi, że jeśli masz dokładnie po dwie kopie brązowych kart. A ty w decku masz dokładnie 0 (słownie: ZERO) kopii brązowych kart. Nie mozesz sobie powiedzieć:

Nie ma takiego brązu który jest w
  • Odpowiedz
@Queltas: opdowiem że nie mam jabłek bo gada się po to żeby się dogadać ( ͡° ͜ʖ ͡°) a nie po to żeby zmylić rozmówce

"if you have exacly 2 copies of each Bronze card in your starting deck, set power to 25"

Jeśli po kolejnym przeczytaniu nadal nie rozumiesz to ciężko będzie Cie przekonać, ale nie masz racji a działanie karty jest błędem

Całe szczęście
  • Odpowiedz
@Queltas: tak nie mając żadnych brązów mam równocześnie 2 każdego brązu i 17 każdego brązu. Oba zdania będą prawdziwe. Ten mój tok rozumowania powszechnie nazywany jest logiką ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@kajtek14102: Więc jeżeli jednocześnie masz 17 brązów czy dowolną (nieskończoną) ilość brązów w talii (w praktyce 0) to logiczne, że Ciri:Nova nie ma prawa działać. Bo nie możesz jednoznacznie stwierdzić, że masz dokładnie 2 kopie każdego z brązów (jeżeli masz nieskończenie wiele opcji).
  • Odpowiedz