Wpis z mikrobloga

@Notabene to się dogadaj do k---y nędzy z typem ktorego mijasz żeby zwolnił na chwile. Pozniej wróci do swojej prędkości i bedzie git. Spalanie i tak pokrywa wam szef więc nie p-----l.
Cb radio służy do czegoś więcej niz gadania o k-----h
  • Odpowiedz
  • 110
@Notabene k---a na takich manewrach zyskasz ze 3 kilometry dziennie więc nie p-----l że musisz tak robić bo inaczej nie dojedziesz j----y egoisto
  • Odpowiedz
@ropppson:

Robię po 50kkm rocznie, głównie po autostradach i drogach ekspresowych i jeszcze nigdy, powtarzam NIGDY nie zdarzyło mi się jechać za ciężarówką, która wyprzedzała drugą przez 4km. Jak mniemam troszeczkę przesadzasz.

Po drugie: ok, one mają kaganiec, każdemu się spieszy, robią co mogą. Sytuacja jest zrozumiała. Co naprawdę w-----a to sznur aut na lewym pasie (a zdarza się to regularnie, choćby na A2) bo jaśniepaństwo uważa, że coś daje
  • Odpowiedz
@Sloiko-student_1:

- po pierwsze, nie mijasz, a wyprzedzasz.
- po drugie, najczęściej kierowca ma normy odnośnie spalania, w których musi się mieścić. Jak zwalnianie i przyspieszanie wpływa na spalanie, możesz się
  • Odpowiedz
  • 63
@Paul_Proteus z pewnością chwilowe zwolnienie o te 3-5km/h I powrót po zostaniu wyprzedzonym zrujnuje finanse tirowca.
C--j mnie boli wasze 3kms. Nie tylko wam się spieszy, nie tylko wasz czas się liczy
  • Odpowiedz
  • 323
@Paul_Proteus 7 minut spędzone w korku też może spowodować że braknie ci 3 kilometry więc może tiry powinny mieć prawo omijać korki bo w-------y szef, kontrahent, zapsute bułki itp.
  • Odpowiedz
@Notabene wkrótce będzie zakaz, to się Was bezmózgi trochę przestrzepie
Taka anegdotka zawsze mi się przypomina jak czytam tego typu wpisy:
Mój profesor od inżynierii ruchu drogowego zawsze powtarzał że kiedyś najgłupszy w rodzinie zostawał na roli, teraz idzie na tiry
  • Odpowiedz