Wpis z mikrobloga

@AlvarezCasarez: Nic nie zrobił. Stworzył konto na patronite trochę na zasadzie "jak będzie kasa to będę nagrywał", chyba mało osób go wspomogło i przestał nagrywać. Czy to jest prawdziwy powód? Nie wiem ale nie zmienia to faktu, że nie wrzuca filmów od ponad roku. A pomijając ostatnie filmy i tak wrzucał je w kratkę między innymi chyba przez projekt inżynierski.

https://patronite.pl/ElektroPrzewodnik
Kryspin013 - @AlvarezCasarez: Nic nie zrobił. Stworzył konto na patronite trochę na z...
  • Odpowiedz
Kupując oryginał wspierasz ich organizacje, która pisze te wszystkie liby do obsługi urządzeń, całe arduino ide itp. Po za tym są gorsze jakościowo i łatwiej się psują.

@Kryspin013: @Delfin17: Nie potwierdzam info o jakości ani o psuciu się. Oryginały są nieprzyzwoicie drogie w stosunku do możliwości.
  • Odpowiedz
@Analityk: A ja potwierdzam i co teraz xD

Nie mów mi nawet, że nie. Sam laminat jest dużo lepszy niż w chińskich podróbach. Ale tak to nie jest tak, że oryginalnego arduino nie da się zepsuć albo że sam się nie zepsuje. Po prostu wadziłem już kilka chińczyków w których padł kontroler usb czy miały jakieś pomniejsze problemy. Do nauki i zabawy a nawet domowych projektów jak najbardziej się nadają,
  • Odpowiedz
@Kryspin013: W dalszym ciągu oryginały ssą jeśli chodzi o stosunek ceny do jakości. Różnica tkwi w kontrolerze USB, w jednych jest FR232R, w drugich CH340. Nie miałem problemów ani z jednym ani z drugim.
  • Odpowiedz