Wpis z mikrobloga

Hej, jak dla mnie nie da się raczej tego zrobić wariantem.
Warianty z tego co wiem zapisują tylko układ kolumn, filtrowanie oraz sortowanie.
Tutaj trzeba by to zgłosić jako prośba o rozszerzenie standardowej funkcjonalności systemu do działu IT.
Ale mogę się mylić, ja jestem tylko głupim programistom SAP, może ktoś coś będzie wiedział jak to rozwiązać konfiguracją systemu :-)
  • Odpowiedz
@Redshoehart: to jak się jest programistą SAPa to nie trzeba takich rzeczy wiedzieć? Poważnie pytam xD Dopiero dostałęm się do wsparcia technicznego SAP i po ogarnięciu narzezi chcę wystartować z ABAP tylko myślełem, że wiedza jak dodać jakieś okienko jest konieczna, żeby umieć to zrobić nop jeżykiem programowania:)
  • Odpowiedz
@korpoRator: Jako programista to mam wiedzieć jak to zrobić poprzez dodanie dodatkowego kodu (to wiem), nie muszę koniecznie wiedzieć jak to zrobić poprzez ustawienia/konfigurację systemu od tego są konsultanci.
Oczywiście jakieś podstawy jeśli chodzi o konfigurację systemu też znam, poprzez robienie różnych tematów, ale nie jestem w tej dziedzinie specjalistą i dlatego napisałem, że to wygląda mi na zadanie które wymaga napisania dodatkowego kodu, ale głowy nie dam sobie uciąć
  • Odpowiedz