Aktywne Wpisy
koronawirus +997
Dzisiaj jest zajebiście ważny dla mnie dzień, z dumą chciałbym się pochwalić że w wieku 28 lat dołączyłem do progu ponad 30k na ręke pomimo zajebistych przeciwności losu. 10 lat temu miałem wypadek, który uczynil mnie inwalidą do końca życia, kierowca auta wbił się we mnie na głównej drodze i połamał mi całą miednicę, ledwo uszedłem z życiem. 3 lata leżałem na plecach, wyrzucili mnie ze szkoły przez co musiałem kończyć liceum
Kij z drożyzną, inflacją, gospodarką. Co z tego, że za naszą wschodnią granicą trwa wojna. Najważniejsza jest AbOrCjA (-‸ლ)
#wybory #bekazlewactwa
#wybory #bekazlewactwa
#matura #przemyslenia
@obcx: slyszymy od jakichs 50 lat
@obcx: Na zachodzie może i tak, u nas dolicz co najmniej drugie 10 lat.
Pracując 10-12 h dziennie to faktycznie nie jest źle... Poza tym kierownik budowy odpowiada za wszystko i jak ma 3-4 budowy na których nie jest przecież w stanie być to tylko
A OP mówił o budowlańcach, którzy też mogą wykręcić takie pieniądze, ale to wcale nie jest tego warte.
Automatyzacja będzie hamowana z uwagi na potrzebę dystrybucji dóbr. Dopóki nie dopracuje się idei dochodu podstawowego to automatyzacja będzie w powijakach. Plus takie miejsca
Za handlowiec ma dużo lepszą pracę i jeśli chce zarobić to ogranicza go tylko niebo, w IT tak pięknie nie ma.
W obu przypadkach ważne jest doświadczenie ( 4 lata np w moim przypadku jakoś tak to wygląda ), a więc:
Programista:
1) 8h on B2B 90netto/ h ( uśredniona stawka , a raczej zaniżona ) - wyrabiamy 8h etatu pracowniczego dajmy na to 7 - 15 w tym obiady, piłkarzyki, konsola, spotkania, więc wyjdzie trochę mniej tej
4 lata temu zaczynałem w Januszex Company za 2k na UoD. Teraz się jednak trochę pozmieniało (。◕‿‿◕。)