Wpis z mikrobloga

@arekdomek: Każdemu co innego odpowiada, osobiście bym przeszedł na manjaro, no ale x61t tak średnio mi go lubi, może jak zmienię dysk i nowe peny kupie, a tak to debiankik, jeździ na malinkach i wszystko ok, ale tak, mint i ubuntu śmierdzo niczym wawka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@fervi: gdybym teraz miał przejść na system debianowy, to tylko Debian - ubuntu to płacz i zgrzytanie zębami, podobnie jest z mintem. Pod nie trzeba mieć komputery skrojone, bo jak ktoś ma starsze rozwiązanie nvidia-optimus to ubuntu po instalacji potrafi nie wstać i na dzień dobry masz grzebanie w terminalu, o ile uda się terminal odpalić, bo i takie przypadki miałem. Spędzam w terminalu sporo czasu, bo lubię czasem sobie
  • Odpowiedz
niektórych grach

@xandra: z crakiem? Albo przegrzewałaś swoją jednostkę lub masz wrzucone słabe jakościowo elementy.

muszę instalować pod wyłączonym uefi bo mi nie zainstaluje dźwięku i później nie
  • Odpowiedz
@sexlord: mój strucel to i7, stara, ale niebardzo gorsza od 6 generacji
co do uefi, przecież cały sprzęt się odpala w warstwie uefi, dzbanie ;) dopiero system ładuje swoje sterowniki w oparciu o tą warstwę, skoro warstwa uefi mówi, że nie masz sprzętu audio, to system Ci tego nie zainstaluje bo to według systemu nie istnieje, ASUS s--------ł komunikację warstwy uefi z win 10 i jest kaszana. Trzeba uaktualnić bios,
  • Odpowiedz
warstwa uefi mówi, że nie masz sprzętu audio

@arekdomek: Nie sądziłem, że można aż tak s--------ć. Bo to ze UEFI jest warstwą miedzy sprzętem a os to wiem.

Skoro mam te 8gb ddr3, ssd i i7mkę (nie mobilną), to mam to wyrzucić przez okno

@arekdomek: Też mam podobny bol bo mam i7 32gb ramu... ale w gry to ledwo na srednich mi 860m ciągnie. Dlatego tez mi troche
  • Odpowiedz
@sexlord: też wymienię, ale następny laptop to po prostu wezmę z samym intelem i oszczędzę kasę, z tą różnicą, że ze złączem Thunderbolt, jak już będę chciał sobie tak pograć to podepnę zewnętrzną kartę
  • Odpowiedz
@arekdomek: Jest to koncept, który bym zrealizował brał bym maca.... ale juz mam macbook pro z 2012 i7 16gb ramu ssd i nie chodzi duzo wolnej od nowych. Wiec sprzedanie obecnego maka za 3k i kupo nowego za 13k to średni deal. I tak sobie lewituje w temacie grajac na niskich w wiedzmina 3 w 2018 ;)
  • Odpowiedz