Wpis z mikrobloga

@dajciePlusa: to zalezy czego oczekujesz od firmy, w ktorej bedziesz pracowal.
Jesli tylko kasa to Goldman Sachs, Credit Suisse, Citi, IGT.

Jeśli chodzi o firmy które odradzam, to z opowieści znajomych słyszałem, że w jednej z największych firm ubezpieczeniowych w Polsce, której nazwa składa się z 3 liter pracuje się tak sobie.
Kilka firm ostatnio straciło bardzo dużo pracowników (tak słyszałem od rekruterów - przykładem jest podobno firma robiąca w branży
  • Odpowiedz
@kaacha666:

GFT

no nie wiem czy akturat to jest super firma. Stawki wcale nie są fajne (przynajmniej teraz), zatrudniają tylko na UoP (ciężko b2b było wynegocjować). Dodatkowo praca dla największych banków na świecie, więc strasznie dużo procedur bezpieczeństwa, które tylko irytują. Ja bym tam nie chciał pracować, a ofertę miałem.
  • Odpowiedz
@WyjmijKija: to może coś się zmieniło ostatnio i teraz już pozwalają. Nadal nie zmienia to faktu, że praca w takich warunkach do przyjemnych nie należy
  • Odpowiedz
@damw: Nie wiem jak w Wwa, ale znam Poznań i generalnie to słyszę narzekanie, ale jednocześnie niechęć do zmiany firmy, bo mało kto płaci aż tyle w Poznaniu jak już się trochę u nich posiedzi.Może to ich plan - płacić ostatecznie więcej niż rynek, żeby te upierdliwości zeszły na drugi plan
  • Odpowiedz
@damw: W jakim sensie straciła pracowników?
Pracownicy sami odeszli i firmy mają wiele miejsc pracy do wypełnienia, czy firmy zwalniały pracowników ze względu na brak projektów
  • Odpowiedz
@dinor913: jeśli mówimy w kontekście tej firmy z branży hotelarskiej - masa pracowników sama odeszła (lub są na wypowiedzeniach).

@WyjmijKija no właśnie ja znam bardziej GFT na rynku warszawskim i tutaj pensje są (były) słabe jeśli porównywać z innymi firmami.
  • Odpowiedz