Aktywne Wpisy

Mega_Smieszek +341
Jak ja się cieszę, że dane mi było urodzić się w czasie kiedy Peter Jackson se postanowił, że "a pierdykne se Władcę pierścieni". To jest takie złoto, że ja nawet nie. To się w ogóle nie zestarzało. Ja to oglądam i wiem co się stanie i dalej se oglądam. I dalej jestem zaangażowany w tę opowieść.
Jacksonowi to powinni Nobla jakiegoś dać. Albo piramidę zbudować i będzie to ósmy cud świata.
#
Jacksonowi to powinni Nobla jakiegoś dać. Albo piramidę zbudować i będzie to ósmy cud świata.
#
źródło: wladca-pierscieni-trylogia-b-iext122329444
Pobierz
skeeto666 +251

Żyjąc normalnie nie przeżyliby za te kwoty, ale ich to nie obchodzi, bo chcą się na szybko nachapać i wracać.
@QHiN: Aha no to stańmy się ewenementem na skalę światową bo nawet wielkie mocarstwo USA to w większości zwykli robole pracujący fizycznie. Jacy wy jesteście oderwani od rzeczywistości to głowa mała. Jak w twojej głowie zrodziła się myśl że 38 mln Polaków jest przedsiębiorcami?
Nie muszę szukać poza granicami takich przypadków, skoro mam świetny przykład na rodzimym podwórku. Firma z zagranicznym kapitałem i oddziałem w mojej okolicy, zatrudnia ponad 1000 osób. Wszyscy są Polakami, bo przy dokładniejszej pracy nie chcą słyszeć o Ukraińcach. Praca może lekka nie jest, ale zarobki są adekwatne i zarazem wyróżniające na tle innych zakładów w okolicy. Akord jest, normy ustalone
Dasz namiary na nich, bo tak się składa ze działam w szwajcarskich związkach zawodowych i jest szansa ze chłopaki odzyskają pieniądze za nadgodziny.
@reflex1: Chyba odzyskali, bo chłopaki ze związków zawodowych zrobili swoje śledztwo w tej sprawie i tylko dlatego to wyciekło.
Kłopot w tym, że sami Polacy nie chcieli tych pieniędzy XD bo pracodawca ich zatrudnił z takim warunkiem, że oni będą robić w normalnych cenach, ale dodatkowo wezmą
Tl:dr do nauki
Pewnie jesteś tym słynnym informatykiem 15k i jak kelner przynosi ci jedzenie to plujesz mu pod nogi.
@Lawrence_z_Arabii: Kto powiedział, że chcę? Ja po prostu odróżniam warunki idealne od warunków realnych. Cały czas piszę o tych drugich. Można sobie narzekać, chcieć idealnego rynku pracy, ale w życiu nic nie jest idealne. Albo jesteś realistą, albo narzekasz na realistów.
Budowa stanęła. Ci co nie chcieli strajkować zostali przeniesieni gdzieś do Niemiec, a chłopaki, którzy zostali wygrali w sądzie odszkodowanie po