Wpis z mikrobloga

Jeden z głupszych memów ever.

Jesteś do d--y, bo nie chcesz tyrać po 12h dziennie za minimalną i spać z ośmioma kolegami na jednym materacu w jakiejś klicie, spod której Janusz biznesu wywozi was vanem o 6 rano do pracy.

Wszystko byłoby dobrze, gdyby imigranci wykazywali jakieś poczucie własnej godności w kontekście płac i traktowania przez pracodawcę, bo nie cofaliby cywilizacyjnie rynku pracowniczego do XIX wieku.

No ale imigranci najpierw godzą się na obozy pracy, a potem tacy Janusze biznesu twierdzą, że ty też masz się na to godzić, bo mają "dziesięciu Polaków/Ukraińców na wasze miejsce".

Gdybyście zobaczyli jak potrafią się gnieździć Sebki w Holandii czy w Wielkiej Brytanii, albo Ukraińcy w Polsce, oraz jakie traktowanie znosić, nie pisalibyście, że normalni ludzie powinni z nimi konkurować na tych polach, bo z takim czymś konkurować się nie da.

Znam typa, co w Holandii robił po 16-17 godzin na dobę, po to żeby do Polski przywieźć 10 tysięcy złotych po 7 tygodniach pracy, bez wolnych sobót.

Spali w jakimś baraku, a myli się pod szlauchem z zimną wodą, tylko po to, żeby zarobić na starą beemkę z Niemiec i wozić się przed kumplami.

Żeby nie paść z wycieńczenia, doprawiali się amfetaminą.

Idź teraz do losowego Holendra i powiedz mu, że ma konkurować z takim czymś.

Z Ukraińcami w Polsce nie bywa lepiej, zwłaszcza bliżej wschodu.

Żeby ściągać imigrantów, trzeba by dbać o to, żeby przestrzegali prawa pracowniczego, zarówno oni jak i Janusze.

A z tym ciężko, jak jakiś czas temu Polacy próbowali wykiwać szwajcarskie związki zawodowe w kwestii limitów nadgodzin i robili na czarno po kryjomu, bo bez tego pracodawca nie chciał ich zatrudnić, skoro mieli pracować tak jak miejscowi.

#emigracja #patologiazewsi #ukraina #polska #truestory
L.....i - Jeden z głupszych memów ever. 

Jesteś do d--y, bo nie chcesz tyrać po 12...

źródło: comment_35Kd1Gp4in5kzxQ9B3mA6bljaowKMcZz.jpg

Pobierz
  • 58
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Widzę, że powrócił, ale teraz jednak nie ma zastosowania. Hipokryci xDDD

@GoodPain: Wiesz, że jak chcesz wykazać komuś hipokryzję, to musisz najpierw pokazać, że dane osoby wcześniej popierały coś innego?

Może nie wiesz, ale wykopki i mirki to nie jest jednomyślny organizm.
  • Odpowiedz
@Lawrence_z_Arabii: O! Znowu powraca "wykop to nie monolit". Ja wiem, ale jednak liczba plusów przy wpisach i to co ląduje w gorących daje ogólny ogląd. Wątpię, że wraz z naplywem Ukraińców, nagle zmienił się skład Wykopu. Ten filmik latał tu latami. Był bardzo popularny. Zniknął w ciągu pół roku. Nagle. XD
Tak samo podnoszony jest argumetn "wykop to nie monilit", kiedy zarzucisz, że jeszcze 2 lata temu Wykop stał murem
  • Odpowiedz
Polacy latami jeździli pracować jak niewolnicy na zachód, bo i tak było to lepsze, od pozostania w swoim gównopaństewku. Jak teraz poziom państwa trochę się podniósł do tego stopnia, że ktokolwiek chce u nas pracować (bo przedtem nikt na świecie nie chciał tu emigrować), to ludzi w tej samej sytuacji co my jeszcze 5-7 lat temu (a w sumie to i teraz, bo rodacy dalej s---------ą robić w obozach pracy u niemca)
  • Odpowiedz
O! Znowu powraca "wykop to nie monolit". Ja wiem, ale jednak liczba plusów przy wpisach i to co ląduje w gorących daje ogólny ogląd. Wątpię, że wraz z naplywem Ukraińców, nagle zmienił się skład Wykopu. Ten filmik latał tu latami.

@GoodPain: Tu po kilkaset plusów mają wpisy wyśmiewające zarówno "prawaków" jak i "lewaków". Czy według ciebie wykop ma schizofrenię?

Zrobiłeś idiotyczne uogólnienie i teraz się
  • Odpowiedz
@Lawrence_z_Arabii: Pokaż mi dwudziestu Polaków, którzy głosowali na SLD później PiS, później na PO, później znowu na PiS
Będzie ciężko, ale jednak wyniki wyborów z kolejnych lat raczej pokazują, że takich jest sporo. No chyba, że co wybory głosowali inni ludzie.

Nie pokażę Ci. Mogę Ci pokazać topowe wpisy sprzed 2-3 lat i topwe wpisy z dzisiaj.
Chociaż bardzo mi się marzy program, który przeanalizowałby, jakie wpisy plusowali i jakie
  • Odpowiedz
@Bethesda_sucks: Za to Polak będzie tyrał dla Pana Niemca, nawet jak ten mu nie zapłaci? Może Ukraińcy się szanują i jakość ich pracy jest proporcjonalna do wypłacanej im pensji?
Płacisz dobrze, robię dobrze.
Płacisz c-----o, to pracuję c-----o.
To jest szacunek do siebie i swojej pracy
  • Odpowiedz
Pokaż mi dwudziestu Polaków, którzy głosowali na SLD później PiS, później na PO, później znowu na PiS

Będzie ciężko, ale jednak wyniki wyborów z kolejnych lat raczej pokazują, że takich jest sporo. No chyba, że co wybory głosowali inni ludzie.

@GoodPain: Ja chcę żebyś wykazał mi tylko 5 hipokrtytów z kilkunastu tysięcy ludzi na wykopie, których wszystkich nazwałeś hipokrytami. Czy to takie trudne?

Znajdź ten filmik o którym pisałeś i porównaj plusujących
  • Odpowiedz
@Lawrence_z_Arabii:
To jest mentalne niewolnictwo, XXI-wieczne. Nie ma kajdanów ze stlali, są w głowach. Ci ludzie poświęcają w imię czegoś X lat swojego życia. Dokładnie tak samo jak niewolnicy.
  • Odpowiedz
@Lawrence_z_Arabii: przecież to chodzi o kwalifikacje typu "mogę pracować za mniej". Mam znajomego który przeżywa podobny problem bo w miejscu gdzie pracuje co miesiąc przychodzi po kilka osób i proszą żeby ich przyjęli za darmo. Ciężko się konkuruje z kimś kto chce zarabiać mało albo wręcz zero.
  • Odpowiedz
przecież to chodzi o kwalifikacje typu "mogę pracować za mniej". Mam znajomego który przeżywa podobny problem bo w miejscu gdzie pracuje co miesiąc przychodzi po kilka osób i proszą żeby ich przyjęli za darmo. Ciężko się konkuruje z kimś kto chce zarabiać mało albo wręcz zero.

@stan-tookie-1: O tym cały czas piszę.

Można konkurować dobrą pracą, ale jak zaczynają się wyścigi o to, kto się bardziej poniży, to jest źle.
  • Odpowiedz
@Lawrence_z_Arabii: No Lawrence zawsze dawałem ci plusy, chociażby za twój nick, ale tutaj p--------z farmazony. Dzięki temu że imigranci z----------ą jak p------i, miejscowi którzy zazwyczaj pracują w bardziej płatnych branżach, maja tańsze towary, poza tym nie ma ŻADNYCH badań, ani dowodów na to że imigranci przyczyniają się do wzrostu bezrobocia, a na tezę przeciwną są, jak np. https://www.niesr.ac.uk/sites/default/files/publications/090112_163827.pdf
  • Odpowiedz
Dzięki temu że imigranci z----------ą jak p------i, miejscowi którzy zazwyczaj pracują w bardziej płatnych branżach, maja tańsze towary, poza tym nie ma ŻADNYCH badań, ani dowodów na to że imigranci przyczyniają się do wzrostu bezrobocia, a na tezę przeciwną są, jak np. https://www.niesr.ac.uk/sites/default/files/publications/090112_163827.pdf

@Rekordnaklate110: Miejscowi przez imigrantów mają również obniżone warunki pracy.

Przecież wyraźnie pisałem, że nie chodzi mi o normalnych imigrantów, czy fachowców, tylko tych, co idą do pracodawcy
  • Odpowiedz
Przecież wyraźnie pisałem, że nie chodzi mi o normalnych imigrantów, czy fachowców, tylko tych, co idą do pracodawcy i mówią "ja panu zrobię to za połowę taniej, tylko mnie pan zatrudnij".

@Lawrence_z_Arabii: Ci którzy tak mówią też są potrzebni, ponieważ szef może wydać zaoszczędzone na nich pieniądze na inne towary/usługi napędzając miejscową gospodarkę, dobrobyt pochodzi z pracy, i jeżeli mamy w kraju więcej ludzi którzy chcą z własnej woli z---------ć,
  • Odpowiedz