Aktywne Wpisy

PorzeczkowySok +38
odkąd pamiętam interesują mnie tylko rzeczy bezsensowne, niepraktyczne (chociaż o wielkim zainteresowaniu czymkolwiek próżno mówić) i mam w sobie silną niechęć do zdobywania umiejętności, które potem przydałyby mi się na rynku pracy ha tfu, kwalifikacje, kursy, dokształcanie, certyfikaty, aż mnie mdli
i tak już się trochę pogodziłem, że nic dobrego mnie tu nie spotka, nie zostanę tu też na długo, więc chyba nawet konsekwencje tak niepraktycznego, nierozsądnego podejścia do życia mnie za
i tak już się trochę pogodziłem, że nic dobrego mnie tu nie spotka, nie zostanę tu też na długo, więc chyba nawet konsekwencje tak niepraktycznego, nierozsądnego podejścia do życia mnie za
źródło: ŚWK 251 Skok.mp4_20220620_001612.625
Pobierz
Alcedoatthis +202
źródło: 1000009008
Pobierz

Jesteś do d--y, bo nie chcesz tyrać po 12h dziennie za minimalną i spać z ośmioma kolegami na jednym materacu w jakiejś klicie, spod której Janusz biznesu wywozi was vanem o 6 rano do pracy.
Wszystko byłoby dobrze, gdyby imigranci wykazywali jakieś poczucie własnej godności w kontekście płac i traktowania przez pracodawcę, bo nie cofaliby cywilizacyjnie rynku pracowniczego do XIX wieku.
No ale imigranci najpierw godzą się na obozy pracy, a potem tacy Janusze biznesu twierdzą, że ty też masz się na to godzić, bo mają "dziesięciu Polaków/Ukraińców na wasze miejsce".
Gdybyście zobaczyli jak potrafią się gnieździć Sebki w Holandii czy w Wielkiej Brytanii, albo Ukraińcy w Polsce, oraz jakie traktowanie znosić, nie pisalibyście, że normalni ludzie powinni z nimi konkurować na tych polach, bo z takim czymś konkurować się nie da.
Znam typa, co w Holandii robił po 16-17 godzin na dobę, po to żeby do Polski przywieźć 10 tysięcy złotych po 7 tygodniach pracy, bez wolnych sobót.
Spali w jakimś baraku, a myli się pod szlauchem z zimną wodą, tylko po to, żeby zarobić na starą beemkę z Niemiec i wozić się przed kumplami.
Żeby nie paść z wycieńczenia, doprawiali się amfetaminą.
Idź teraz do losowego Holendra i powiedz mu, że ma konkurować z takim czymś.
Z Ukraińcami w Polsce nie bywa lepiej, zwłaszcza bliżej wschodu.
Żeby ściągać imigrantów, trzeba by dbać o to, żeby przestrzegali prawa pracowniczego, zarówno oni jak i Janusze.
A z tym ciężko, jak jakiś czas temu Polacy próbowali wykiwać szwajcarskie związki zawodowe w kwestii limitów nadgodzin i robili na czarno po kryjomu, bo bez tego pracodawca nie chciał ich zatrudnić, skoro mieli pracować tak jak miejscowi.
#emigracja #patologiazewsi #ukraina #polska #truestory
źródło: comment_35Kd1Gp4in5kzxQ9B3mA6bljaowKMcZz.jpg
Pobierz@GoodPain: Wiesz, że jak chcesz wykazać komuś hipokryzję, to musisz najpierw pokazać, że dane osoby wcześniej popierały coś innego?
Może nie wiesz, ale wykopki i mirki to nie jest jednomyślny organizm.
Tak samo podnoszony jest argumetn "wykop to nie monilit", kiedy zarzucisz, że jeszcze 2 lata temu Wykop stał murem
@GoodPain: Tu po kilkaset plusów mają wpisy wyśmiewające zarówno "prawaków" jak i "lewaków". Czy według ciebie wykop ma schizofrenię?
Zrobiłeś idiotyczne uogólnienie i teraz się
Będzie ciężko, ale jednak wyniki wyborów z kolejnych lat raczej pokazują, że takich jest sporo. No chyba, że co wybory głosowali inni ludzie.
Nie pokażę Ci. Mogę Ci pokazać topowe wpisy sprzed 2-3 lat i topwe wpisy z dzisiaj.
Chociaż bardzo mi się marzy program, który przeanalizowałby, jakie wpisy plusowali i jakie
Płacisz dobrze, robię dobrze.
Płacisz c-----o, to pracuję c-----o.
To jest szacunek do siebie i swojej pracy
@GoodPain: Ja chcę żebyś wykazał mi tylko 5 hipokrtytów z kilkunastu tysięcy ludzi na wykopie, których wszystkich nazwałeś hipokrytami. Czy to takie trudne?
Znajdź ten filmik o którym pisałeś i porównaj plusujących
To jest mentalne niewolnictwo, XXI-wieczne. Nie ma kajdanów ze stlali, są w głowach. Ci ludzie poświęcają w imię czegoś X lat swojego życia. Dokładnie tak samo jak niewolnicy.
@stan-tookie-1: O tym cały czas piszę.
Można konkurować dobrą pracą, ale jak zaczynają się wyścigi o to, kto się bardziej poniży, to jest źle.
@Rekordnaklate110: Miejscowi przez imigrantów mają również obniżone warunki pracy.
Przecież wyraźnie pisałem, że nie chodzi mi o normalnych imigrantów, czy fachowców, tylko tych, co idą do pracodawcy
@Lawrence_z_Arabii: Ci którzy tak mówią też są potrzebni, ponieważ szef może wydać zaoszczędzone na nich pieniądze na inne towary/usługi napędzając miejscową gospodarkę, dobrobyt pochodzi z pracy, i jeżeli mamy w kraju więcej ludzi którzy chcą z własnej woli z---------ć,