Witam serdecznie, od jakiegoś czasu uczę się HTML, CSS, JS. Chciałbym stworzyć swój pierwszy prawdziwy projekt. Mianowicie coś na wzór strony internetowej gdzie użytkownicy będą mogli zamieszczać swoje 'wpisy' coś jak instructables.com. Poźniej te wpisy będą pojawiać się użytkownikom według ich 'preferencji'. I teraz pytanie. Jak się do tego zabrać? Jakie technologie wybrać? Czym się kierować? Pozdrawiam serdecznie.
@baldi Zdaję sobie z tego sprawę. Dlatego pytam jakiej technologii 'backendowej' (i frontendowej) się nauczyć (bardziej chodzi mi o framework)by osiągnąć to co zamierzam. Kilka razy słyszałem że warto się uczyć poprzez tworzenie własnego projektu + uczenie się w trakcie.
EDIT: Szukam 'punktu zaczepienia' od którego mogę zacząć budować projekt. Główną koncepcję jak i proste ui mam rozrysowane
@WebDevIsMyPassion: Są różne szkoły. Niektórzy robią backend na jakimś prostym HTMLu, jak już działa to robią stronę wizualną. Ja np. muszę mieć już ładnie wyglądającą stronę, żeby zacząć bawić się w js/php ( ͡°͜ʖ͡°)
@kuskoman Rozumiem, moje jedyne doświadczenie z backendem to budowanie prostej aplikacji za pomocą node i express jako framework. Masz może jakies źródła jak połączyć Django z React? W sensie budowanie API?
Witam serdecznie, od jakiegoś czasu uczę się HTML, CSS, JS. Chciałbym stworzyć swój pierwszy prawdziwy projekt. Mianowicie coś na wzór strony internetowej gdzie użytkownicy będą mogli zamieszczać swoje 'wpisy' coś jak instructables.com. Poźniej te wpisy będą pojawiać się użytkownikom według ich 'preferencji'. I teraz pytanie. Jak się do tego zabrać? Jakie technologie wybrać? Czym się kierować? Pozdrawiam serdecznie.
EDIT: Szukam 'punktu zaczepienia' od którego mogę zacząć budować projekt. Główną koncepcję jak i proste ui mam rozrysowane