Aktywne Wpisy

Kaja_Kern +110
jprld jakieś dziecko na przystanku zapytało się czy na dole też jestem ruda, co za wstyd (ಠ‸ಠ)
#damskiprzegryw
#damskiprzegryw

Lewackie rozwolnienie ( ͡º ͜ʖ͡º)
Zdjęcie autora w komentarzu XD
#konfederacja #bekazlewactwa #polityka
Zdjęcie autora w komentarzu XD
#konfederacja #bekazlewactwa #polityka

Muszę sobie kupić macBooka do programowania frontendowego (react/vue, bez photoshopa i designu).
Zakładam że i tak będę korzystał z zewnętrznego dużego monitora, więc biorę pod uwagę wersje 13-calowe. Mam pytanie do ludzi którzy pracują na tych komputerach. (ja siedziałem sporadycznie do tej pory na jakimś starym macbooku pro, nawet nie wiem co miał w środku)
1) Czy jest sens dopłacać do 16 gb ramu?
2) Czy jest sens brać procesor i7?
3) Czu ktoś ma doświadczenie, przy normalnej pracy (klepanie kodu, przeglądarka, muzyka w tle, jakiś hangout przez chwilę) czy nowy macbook pro wytrzyma na baterii te 6-7 godzin?
4) Przydaje się ten touchbar do czegokolwiek?
5) i teraz durne pytanie - czy do maców są jakieś stacje dokujące? Albo można jakiś monitor kupić który idzie podłączyć bez kabla?
1. Tak
2. Tak
3. Tak
4. Tak
5. Jak sobie wyobrażasz podłączenie monitora bez kabla?
2) jak dużo kompilujesz to tak. łatwiej sprzedać i tak jak z ramem wydłuży ci żywotność komputera.
3) jak zmniejszysz podświetlenie matrycy i nie będziesz kompilował co chwilę jakiejś kobyły to jak najbardziej, przynajmniej
@Niestabilny: no ja jakoś podłączyłem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@konradzet:
Nie wyobrażam sobie kupić teraz czegokolwiek z talerzowym dyskiem, więc SSD must have.
@Niestabilny: Żaden problem, ale jak mam już władować te ponad 10k w stanowisko pracy to już chcę mieć emejzment
1) Nie, takie rzeczy (i z photoshopem) ogarniałem na starym macbooku air z i5 i 4gb
2) Nie
3) Wytrzyma o ile i5, i7 ciągnie widocznie więcej pod obciążeniem.
4) Na początku nie, ale jak już nauczysz się z niego korzystać, to jest widocznie wygodniej
5) Korzystam z czegoś takiego. Wracam do domu, w to mam na stałe wpięte zasilanie, ekran
@sunlifter: O, czegoś takiego będę szukał. Dzięki
do monitora wpinasz kabel sieciowy, myszkę klawiaturę i inne urządzenia usb, dodatkowe monitory jeśli masz i tylko jednym kablem thunderbolt podłączasz monitor do macbooka który w
@cup12552: O jasny gwint, nie wiedziałem że to takie dobre!
Komentarz usunięty przez autora
W niektórych sklepach x-kom.pl, ispot.pl jest taniej
@kimikini: Właśnie po tym co tu napisaliście chyba ostatecznie zdecyduję się na 16gb i i5. I monitor z thunderboltem. Dzięki!
niby delle spoko ale jak sie popatrzy na ceny ich ultrabookow to wcale tanie nie sa. duzym plusem jest gwarancja NBD
ale ogolnie jak patrze czasem na te lapki na wystawach nawet takie drozsze i porownuje jakosc wykonania to niebo a ziemia na korzysc apple