Wpis z mikrobloga

#konfitura Serio, przeraża mnie poziom glorifikowania donosicielstwa. Ludzie, którzy uprzykrzają innym życie, latają z każdym szczegółem jak z raportem i jeszcze są za to chwaleni w jakim świecie to jest normalne?

Konfidentura nigdy nie była czymś godnym podziwu. To nie jest odwaga, to nie jest dbanie o porządek to zwykłe wpieprzanie się w cudze życie i robienie problemów tam, gdzie ich nie trzeba. Najgorsze jest to, że część ludzi robi z takich zachowań coś pozytywnego, jakby to był jakiś wzór do naśladowania.

Nie, to nie jest okej. I nigdy nie będzie.
  • 132
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Mietek66348:

Konfidentura nigdy nie była czymś godnym podziwu

nie jesteśmy w więzieniu Mietek a komuna już dawno upadła
a życie to uprzykrzają cwaniaki łamaniem prawa bo oni są lepsi
  • Odpowiedz
Serio, przeraża mnie poziom glorifikowania donosicielstwa

@Mietek66348: jeśli sąsiad będzie bił żonę albo dzieciaka, jeśli będzie włamywać się do cudzych piwnic i wynosić stamtąd fanty, jeśli będzie trzymać wory ze śmieciami na klatce schodowej albo srać psem na trawniku, to mam przechodzić obok tego obojętnie, bo reagowanie i zgłaszanie tego do odpowiednich instutycji to donoszenie?
  • Odpowiedz
poziom glorifikowania

@Mietek66348: ale tu nikt nikogo nie gloryfikuje. Gloryfikacja to "przypisywanie komuś lub czemuś wyjątkowo wysokiej wartości, połączone z wychwalaniem, idealizacją lub uwielbieniem". Nikt tu go nie idealizuje czy uwielbia. Konfitura ma swoje wady, ale zwyczajnie te wady przewyższają jego zalety. Chłopak robi w miarę dobrą robotę i tyle. Przy okazji oczywiście ma kilka potknięć, można powiedzieć, że pewnych rzeczy mógłby nie robić, bo to czepialstwo. Ale sytuacje, w
  • Odpowiedz
a jeżdżenie samochodem po chodnikach to nie uprzykrzanie innym życia i robienie problemów tam, gdzie ich nie trzeba?

@troglodyta_erudyta: Wg. OPa oni to robią ze złośliwości, potrzeby atencji, dla pieniędzy.
Bo przecież wiadomo że taki samochód na chodniku czy trawniku to nic złego!

Każdy normalny człowiek w takiej sytuacji ucieka przed autem, idzie ulicą, zawraca do domu jak sie nie da przejść bo auta zrobiły parking lub po prostu, jak przyzwoity,
  • Odpowiedz
  • 36
Serio, przeraża mnie poziom glorifikowania donosicielstwa.

@Mietek66348: podaj adres, zablokujemy ci chodnik i nasramy pod drzwiami.

tylko czasem na nas nie donieś. Kto to widział
  • Odpowiedz
  • 0
@vieniasn: tak, lepsi są wśród nas mogą bezprawnie chodzić po jezdni wzdłuż pustego chodnika i łamać lusterka przejeżdżających samochodów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Konfidentura nigdy nie była czymś godnym podziwu

@Mietek66348: Nauczcie się raz na zawsze - była ganiona, ale gdy mieliśmy zależną od Moskwy władzę, albo za okupacji i chodziło o podwalanie za czyny typu "A ten Kowalski to słucha Radia Wolna Europa". Zgłoszenie Janusza niszczącego wspólną własność i zagrażającemu postronnym, to jest postawa obywatelska, jak najbardziej godna podziwu. Państwo nie jest twoim wrogiem, chyba że się do Polski nie poczuwasz.
  • Odpowiedz
@Mietek66348: a ja tam nie lubię jak ludzie zastawiają chodniki, rozjeżdżają zieleń, ścigają się po mieście samochodami, nie mają tłumików i robią j----y hałas. To tacy ludzie uprzykrzają życie innym a nie Ci co chcą ich tego oduczyć
  • Odpowiedz
@Mietek66348: Konfitura ma rację, i robi słusznie, bo:
1. Nie wolno jeździć samochodem po chodniku ani parkować w miejscach niedozwolonych.
2. Policja jest od tego aby rozwiązywać problem ludzi jeżdżących po chodnikach i parkujących w miejscu niedozwolonym.
W czyms jeszcze mogę pomóc?
  • Odpowiedz
@Mietek66348 Gdyby kierowcy odpowiedzialnie podchodzili do jazdy samochodem to konfitura czy inne tego typu kanały nie miałby w ogóle racji bytu, a tak to przygłupy tylko go nakręcają wymyślając przy tym jakieś głupie wymówki, żeby tylko usprawiedliwić swoje lenistwo i przede wszystkim brak poszanowania publicznych obiektów, na które składają się nie tylko kierowcy.
  • Odpowiedz
@Mietek66348: tępienie patologii drogowo-chodnikowej za pomocą dostępnych środków prawnych to najwyższa forma świadomości obywatelskiej. To tacy ludzie jak ty są problemem, a nie on.

Byłeś kiedyś w dużym mieście? Widziałeś jak wszystko jest zasrane samochodami i rozjeżdżone? Musiałeś kiedyś uciekać bo typ jechał po chodniku na pełnej p-----e?

Jeśli ci to nie przeszkadza, to rób sobie sowiecki b----l u siebie na posesji, ale daj innym żyć normalnie. Chodnik jest dla
  • Odpowiedz