@Wrath_of_the_Tyrant: Umiescilem te pliki (EnergyLeveller.py oraz inputfile.inp) w site-packages. Po wpisaniu kolejno: iMac-Maciek:~ Maciek$ cd /usr/local/lib/python3.6/site-packages, a potem iMac-Maciek:site-packages Maciek$ python EnergyLeveller.py inputfile.inp
@farmaceut: ja zrobiłem sobie folder gdzie wrzuciłem te dwa pliki EnergyLeveller.py oraz GUIEnergyLeveler.py i w tym folderze wrzuciłem dla testu ten plik example.inp.
Nie miałem żadnego błędu z tym cairo. Dziwne. Doinstaluj cairo przez homebrew, pobierz może pythona 2.7 i wtedy poprzez pythona 2.7 spróbuj ten skrypt uruchomić.
@Wrath_of_the_Tyrant: Na Mac to jest ciekawie zrobione... Domyslnei jest zainstalowany python 2.7, a przy instalacji za pomoca Homebrew nie dochodzi do jego podmiany na 3.6 tylko 'doinstalowania' jako osobna aplikacja. Zrobie jak mowisz
@farmaceut: jak jest błąd w stylu "No module named _xxxxx" to wtedy oznacza najpewniej, że trzeba zainstalować bibliotekę której brakuje i skompilować daną wersję pythona od nowa. Ja tak wczoraj robiłem z wersją 3.5 jak mi wyrzucało błąd w module Tkinter.
@Wrath_of_the_Tyrant: Działa =D Ale to jest szalone... Pisze, że brakuje tylko 'cairo' (a jest), a trzeba instalować też jakieś py2cairo... Potem pisze, że brakuje pango, a okazuje się, że trzeba zainstalować najpierw pango, a potem jeszcze pygtk >_> To proba generalna moich wartosci energii =D
@Wrath_of_the_Tyrant: Zreszta probuje to na cztery sposoby: W atomowych jednostkach enerigi [a.u.] - bardzo małe różnice są wtedy; W kcal/mol - bardzo duże liczby powstają; Relatywnie, w jednostkach atomowych (wyjsciowa struktura 0 a.u.) - zbyt małe różnice...; Relatywnie, w kcal/mol - zbyt duży przeskok między energią zrelaksowanych i
Potrzebuję zrobić parę diagramów dla energii potencjalnej takich jak ten na samym dole strony...
https://github.com/giacomomarchioro/PyEnergyDiagrams
#unix #programowanie #python #pytanie #apple
Komentarz usunięty przez autora
tworzy https://github.com/BackgroundNose/EnergyLeveller/blob/master/example.pdf
U mnie ten skrypt zadziałał na pythonie 2.7 prawie od razu, tylko musiałem doinstalować moduł 'wx'
iMac-Maciek:~ Maciek$ cd /usr/local/lib/python3.6/site-packages, a potemiMac-Maciek:site-packages Maciek$ python EnergyLeveller.py inputfile.inpNie miałem żadnego błędu z tym cairo. Dziwne. Doinstaluj cairo przez homebrew, pobierz może pythona 2.7 i wtedy poprzez pythona 2.7 spróbuj ten skrypt uruchomić.
źródło: comment_b4yyTTTjWobcCdyOdPQh6vNUnEVqIkqT.jpg
PobierzW atomowych jednostkach enerigi [a.u.] - bardzo małe różnice są wtedy;
W kcal/mol - bardzo duże liczby powstają;
Relatywnie, w jednostkach atomowych (wyjsciowa struktura 0 a.u.) - zbyt małe różnice...;
Relatywnie, w kcal/mol - zbyt duży przeskok między energią zrelaksowanych i