Aktywne Wpisy

Gustav88 +376
Mam nadzieję że trzecia droga przepchnie w końcu ten kataster od drugiego albo trzeciego mieszkania w umowie koalicyjnej. Jako jedyni to mieli w programie ale coś czuje że może się uda.
#nieruchomosci
#nieruchomosci

oydamoydam +88

Potrzebuję zrobić parę diagramów dla energii potencjalnej takich jak ten na samym dole strony...
https://github.com/giacomomarchioro/PyEnergyDiagrams
#unix #programowanie #python #pytanie #apple
'python3 -m site'
Wyświetlić powinna się lista katalogów które należą do tej wersji pythona. Poszukaj wśród nich tego 'site-packages'.
sys.path = ['/Users/Maciek',
'/usr/local/Cellar/python/3.6.5/Frameworks/Python.framework/Versions/3.6/lib/python36.zip',
'/usr/local/Cellar/python/3.6.5/Frameworks/Python.framework/Versions/3.6/lib/python3.6',
'/usr/local/Cellar/python/3.6.5/Frameworks/Python.framework/Versions/3.6/lib/python3.6/lib-dynload',
'/usr/local/lib/python3.6/site-packages',
'/usr/local/Cellar/python/3.6.5/Frameworks/Python.framework/Versions/3.6/lib/python3.6/site-packages',
]
USER_BASE: '/Users/Maciek/Library/Python/3.6' (doesn't exist)
USER_SITE: '/Users/Maciek/Library/Python/3.6/lib/python/site-packages' (doesn't exist)
ENABLE_USER_SITE: True
1. Homebrew
/usr/bin/ruby -e "$(curl -fsSL [https://raw.githubusercontent.com/Homebrew/install/master/install)"](https://raw.githubusercontent.com/Homebrew/install/master/install)")2. Python 3.0
brew install python33. Matplotlib
python -mpip install matplotlib@farmaceut: jak chcesz żeby działało na szybko, to do tego folderu wyżej wrzuć luzem te dwa pliki z katalogu pyenergydiagram który pobrałeś. Nie do site-packages tylko do tego zbiorczego o nazwie takiej jak powyżej
Ja u siebie po wpisaniu python3 miałem python3.4 domyślnie, dopiero ostatnio sobie zainstalowałem nowszy.
Za chwilę dam ci znać jak tylko coś sprawdzę.
Powyżej jest program który u mnie działa. Facet nie powiedział wszystkiego w opisie i dodatkowo ma kod niezgodny z komentarzami. Według jego docstringa metoda plot zwraca figurę a w rzeczywistości jej nie zwraca.
Dodatkowo musiałem edytować w pliku box_notation.py linijkę gdzie jest 'print moduloelectrons', bo w pythonie3 print musi mieć nawiasy, czyli zamieniłem to na "print(moduloelectrons)".
Ten kod generuje ten diagram jako plik PDF w dosyć dobrej jakości.
Jak
Okej, skopiowałem te dwa pliki:
boxnotation.py, w ktorym poprawilem na "print(moduloelectrons)" jak kazałeś... oraz...
energydiagram.py_,
... i wrzuciłem je do folderu:
/usr/local/Cellar/python/3.6.5/Frameworks/Python.framework/Versions/3.6/lib/python3.6Utworzyłem sobie nowy plik tekstowy, gdzie skopiowałem to co podałeś w pastebin.com i zapisałem jako .py
Problem jest taki, że jak startuję go to wyskakuje:
python README.pyTraceback (most recent call last):
File "README.py", line 1, in
from energydiagram import ED
ImportError: No module named energydiagram
O proszę!
Udało mi się zainstalować pythona 3.6. Sciagnalem go bezposrednio ze strony. Znalazlem tez jego site-packages: /usr/local/lib/python3.6/site-packages i tam wrzuciłem te dwa pliki... Ale błąd nadal :/
W gwoli ścisłości - odpalam poprzez komendę
python3 script.pyI czy da się, aby otrzymywać plik obrazu (.png najlepiej) zamiast .pdf?