Wpis z mikrobloga

@Wrath_of_the_Tyrant: To ciekawą sprawę mam tutaj. Z homebrew zainstalowalem Pythona 3.0 i udało mi się wtedy matplotlib poprzez komendę: python3 -mpip install matplotlib (czyli jest Python 3.0). Ale wchodząc w Library/Python to mam tylko 2.7 xD
@farmaceut: Ciekawe...

sys.path = [
'/Users/Maciek',
'/usr/local/Cellar/python/3.6.5/Frameworks/Python.framework/Versions/3.6/lib/python36.zip',
'/usr/local/Cellar/python/3.6.5/Frameworks/Python.framework/Versions/3.6/lib/python3.6',
'/usr/local/Cellar/python/3.6.5/Frameworks/Python.framework/Versions/3.6/lib/python3.6/lib-dynload',
'/usr/local/lib/python3.6/site-packages',
'/usr/local/Cellar/python/3.6.5/Frameworks/Python.framework/Versions/3.6/lib/python3.6/site-packages',
]
USER_BASE: '/Users/Maciek/Library/Python/3.6' (doesn't exist)
USER_SITE: '/Users/Maciek/Library/Python/3.6/lib/python/site-packages' (doesn't exist)
ENABLE_USER_SITE: True
/usr/local/Cellar/python/3.6.5/Frameworks/Python.framework/Versions/3.6/lib/python3.6/

@farmaceut: jak chcesz żeby działało na szybko, to do tego folderu wyżej wrzuć luzem te dwa pliki z katalogu pyenergydiagram który pobrałeś. Nie do site-packages tylko do tego zbiorczego o nazwie takiej jak powyżej
@farmaceut: https://pastebin.com/wrAsym9N

Powyżej jest program który u mnie działa. Facet nie powiedział wszystkiego w opisie i dodatkowo ma kod niezgodny z komentarzami. Według jego docstringa metoda plot zwraca figurę a w rzeczywistości jej nie zwraca.

Dodatkowo musiałem edytować w pliku box_notation.py linijkę gdzie jest 'print moduloelectrons', bo w pythonie3 print musi mieć nawiasy, czyli zamieniłem to na "print(moduloelectrons)".

Ten kod generuje ten diagram jako plik PDF w dosyć dobrej jakości.

Jak
@Wrath_of_the_Tyrant:

Okej, skopiowałem te dwa pliki:
boxnotation.py, w ktorym poprawilem na "print(moduloelectrons)" jak kazałeś... oraz...
energydiagram.py_,

... i wrzuciłem je do folderu:

/usr/local/Cellar/python/3.6.5/Frameworks/Python.framework/Versions/3.6/lib/python3.6
Utworzyłem sobie nowy plik tekstowy, gdzie skopiowałem to co podałeś w pastebin.com i zapisałem jako .py
Problem jest taki, że jak startuję go to wyskakuje:

python README.py
Traceback (most recent call last):
File "README.py", line 1, in
from energydiagram import ED
ImportError: No module named energydiagram
@Wrath_of_the_Tyrant: Dobra mam! Skrypt musi być w tym samym katalogu co te dwa pliki ( ͡° ͜ʖ ͡°) Da się zrobić, abym skrypt miał na pulpicie i tam go włączał, zamiast przerzucać do site-packages? 
I czy da się, aby otrzymywać plik obrazu (.png najlepiej) zamiast .pdf?