Wpis z mikrobloga

Polecam dokument z Netflixa- Brudna Forsa. Szczególnie tumanom którzy twierdzą, że silniki diesla są nieszkodliwe.

Taka ciekawostka. Oryginalnie chcieli testować spaliny na ludziach nie na małpach.
#netflix #diesel #niemcy
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 5
@Simpleco to, że diesle w ogóle są jeszcze legalne to jest jakaś farsa. Nie mówiąc już o starych ciężarówkach, tam to chyba w ogóle nie ma żadnych norm.
  • Odpowiedz
@TSoprano: k---a 3/4 wojujacych to hipokryci. Hejtuja, a sami jezdza miejska, bo nie potrzebuja auta, czyt. Nie stac ich na nie, lubia na mrozie czekac na autobus, nie przeszkadza im zapach zula. Zaraz uslysze, ze moj diesel jest do d--y, tylko dlaczego? Slucham panstwa
  • Odpowiedz
@Simpleco: jechałem ostatnio autostrada. Noc, prędkość 180 bo to Niemcy i nagle czarno przede mną i śmierdzi. Myślałem ze auto mi się pali czy coś, ale kilka minut później dogoniłem gościa w dostawczym Fiacie. Normalnie jakby na węgiel miał napęd
  • Odpowiedz
  • 0
@TSoprano spaliny silnika benzynowego są o wiele mniej szkodliwe i łatwiej utrzymać je w normach.

@sh2dov nie mam nic do silnika który spełnia wszystkie normy. Tylko jak się okazuje, nawet nowe diesle nie spełniają tych norm. Nie mówiąc już o lekko używanych.
  • Odpowiedz