Wpis z mikrobloga

Mój młody kuzyn, lat 13, od ponad roku męczy rodziców o komputer do grania. Ma starego laptopa, ale do gier się nie nadaje.

Nie przelewa się tam u nich, ale uzbierali 1200 zł na jakiś biedakomputer.

Zainspirowany filmem z kanału dobreprogramy na youtube, powiedziałem żeby mi dali 400 zł, a ja im załatwię dobrą maszynę.

No i teraz kuzyn od Zająca dostanie kompa, który wyciąga ok. 50 fps na ultra w Wiedźminie 3, którego skompletowałem za ok. 850 zł.

Specjalnie wszystkie bebechy wrzuciłem do mojej starej, beżowej obudowy, żeby myślał, że daję mu swojego starego złoma XDD

Części, jakby ktoś pytał, to GTX 770 wyrwany za 400 zł na OLX, 8 gb ram i i5-3570 z płytą główną za 350 zł. Dysk 500 gb został mi stary po upgrejdzie mojego kompa, więc jest za darmo.

Młody się nieźle zdziwi, jak zobaczy na "starym złomie" zainstalowanego i chodzącego płynnie Wiedźmina 3 ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#czujedobrzeczlowiek #pcmasterrace #chwalesie #gry #cebuladeals #oswiadczenie
  • 213
Powie kolegom którzy to i owo wiedzą i będą mówili że za tyle pieniędzy nie da się grać na ultra i beda mieli go za klamce.

@Robocovo: A skąd on ma wiedzieć ile kosztował komputer?

A nawet jeśli się będą z niego śmiali, to takim gówniakom nikt nie kupuje najnowszych podzespołów, więc oni go będą mieli za kłamcę, a on będzie sobie grał w 60 klatkach na średnio-wysokich ustawieniach w Wiedźmina
@Wojtas9: a nie, sorry, jednak jest porównywalny, nie wiem dlaczego przeczytałem że kupiłeś gtx760 , no ale wciąż na 50fps na ultra nie ma szans, ale spokojnie sobie w Wiedźmina pogra na wysokich. Dobra robota.:)
bardzo szanuję za tą całą akcję na pewno młody się ucieszy, ale z tym 50fps na ultra to moooocno przesadziłeś, ja miałem gtx960 4gb, i5 6500 3,2gh, 8gb ram i SSD i na ultra W3 to chodził około 30fps a ten sprzęt jest dużo słabszy.

@Wojtas9: Może miałeś zasyfionego kompa? No i jaka rozdzielczość? Bo ja sprawdzałem na 1280×720, czyli 720p. W 1080p byłoby znacznie mniej.

Może procesor za słaby? Bo
ps+ lub Gold na rok za 150-180 zł na rok i wtedy masz po dwie gry miesięcznie w abonamencie. Zresztą od groma używek jest do 50 zł, które znów można puścić w obieg.

No chyba, że chodzi o granie w produkcję sprzedawane na torrentach ;-)

@RevulsioN: CD-Action + gog + promocje na Steam, gdzie ostatnio był wiedźmin 2 za 5 zł i jest naprawdę w co pograć. Wierz mi ( ͡
@Lawrence_z_Arabii: komp świeżo po formacie, mój proc miał w turbo 3.6 ale był w 3 lata nowszej technologii więc w grach wypada tak samo albo minimalnie lepiej. Może chodziło Ci że max FPS gdzieś tam na wsi wyszło Ci 50? :D rozdzielczośc miałem faktycznie wyższa bo 1680 x 1050.
Przygotuj sie, ze dostaniesz zamowienia od dzieciaka albo jego rodzicow na kolejne komputery za 400, bo opowiedza o tym znajomym :)

@Coolek: Wiedzą, że musiałem dołożyć coś od siebie i długo kombinować.
@Wojtas9: Ty chyba żartujesz prawda? W czym ten sprzęt jest dużo słabszy? GTX 770 jest mocniejszy niż GTX 960. W grach różnica między procesorami też nie będzie spora bo spokojnie 770 była parowana z takimi modelami i5. Jedyne co jest dużo słabsze to HDD.
Weź jakieś wentylatory załóż do tego, bo bedziesz miał problemy jak młody ugotuje kompa i zacznie się wyłączać z przegrzania - bo przecież 4 stówy dali.

@zortabla_rt: Temperatury są dobre, max 75-80 stopni na karcie.