Wpis z mikrobloga

Jakiś czas temu FB zablokował mi konto, bo ktoś zgłosił, że mam nieprawdziwe imię i nazwisko (bo miałem ( ͡° ͜ʖ ͡°) ), kazali mi wysłać skan dowodu osobistego aby potwierdzić dane.

Napisałem, że nic im nie wyślę na co dostałem odpowiedź, że konto będzie miało blokadę aż otrzymają dokumenty. No cóż, trudno... jakoś przeżyję ¯\_(ツ)_/¯

Minęło z pół roku (może więcej), i w końcu postanowiłem pozbyć się tego spamu od nich kasując konto (konto zablokowane, a powiadomienia na email dalej przychodzą)... ale... nie możesz skasować konta jeżeli nie możesz się na nie zalogować bo jest zablokowane ( ͡° ͜ʖ ͡°) a nie możesz odblokować bez wysyłania im skanu dowodu.

Więc odpaliłem painta, i zrobiłem zwykłego jpga z tekstem "please delete my account", wysłałem go korzystając z formularza do którego miałem dostęp aby przesłać skan dowodu, w każdym polu wpisałem "Delete my account" ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Następnego dnia dostałem od nich maila... że zapoznali się ze sprawą i moje konto zostało odblokowane, a dane są poprawne ( ͡º ͜ʖ͡º)

#facebook #truestory
  • 66
  • Odpowiedz
@zwaldemar: ty masz jakiś problem z czytaniem ze zrozumieniem? W całym wpisie @Ksionc-Tomasz chodzi o to, że po wysłaniu formularza z tekstem "delete my account" odblokowali mu konto. Nie o to jak to zrobił, bo wyszło to przypadkiem. OP nie mógł wiedzieć, że to się tak skończy, to po cholerę miał robić screeny? No paranoja, ja jakoś nie robię screenów przed wysłaniem każdego formularza, bo może kiedyś będę chciał na Vikop.ru
  • Odpowiedz
@zwaldemar: nie wiem jak jest teraz, ale ze trzy, cztery lata temu po prostu zablokowali mi konto i #!$%@?. Od razu akcja ze skanem dowodu więc to nie żadna propaganda, a zapewne nie zawsze reagują wg Twojego schematu.
  • Odpowiedz
@Wolowinka: tylko czemu paranoiczna stulejarnosc? Miał konto z fałszywymi danymi - powiedzieli mu, że musi albo je potwierdzić wysłaniem dokumentu, albo usunąć konto, co zrobił. Nie widzę tu żadnej stulejarnosci
  • Odpowiedz
uu, kolejny agent C I A żyjący w totalnej konspiracji, ściśle pilnujący swoich danych osobowych. Imię i nazwisko? T A J E M N I C A ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Wolowinka: Powiedział koleś który zamiast imienia i nazwiska ma nazwę "Wolowinka" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Wolowinka: Gdzie na FB jest to warunek konieczny. Ja tam fejki podpier..alam masowo xD Dziwi mnie jednak czasami reakcja supportu. Zgłaszam np. jakiegoś Przemka JT, udało się, proszą go o poprawę danych. Za chwilę zgłaszam Tomka KG i odpisują, że profil nie narusza standardów xDD Nie ogarniam tej logiki.
  • Odpowiedz