Wpis z mikrobloga

Zainspirowany wpisem @tomosano https://www.wykop.pl/wpis/30874875/poprosze-was-o-liste-5-najlepszych-altow-ktore-maj/
przejrzałem po kolei wszystkie shity na binance pod kątem odwrócenia obecnego trendu spadkowego.
Jako narzędzia użyłem EMA 20/50 na dniowym interwale czasowym.
Większość nadal wygląda jak gówno, ale kilka daje wczesne sygnały do odwrócenia trendu.
Poniżej lista shitów, które wyselekcjonowałem. Zostały tylko takie, które:
1) cena nadal jest blisko EMA 20, ale EMA20 zmierza do przecięcia z EMA50 - słaby sygnał,
2) cena jest między EMA20 a EMA50 - średni sygnał,
3) EMA20 przecięła EMA50 - dość dobry sygnał do wejścia
4) cena jest powyżej EMA50 - dobry sygnał do wejścia; polecam wejście, gdy cena spadnie w okolice EMA50 i obroni ten poziom.

Ja na razie będę obserwował przez kilka dni, bo spory zależy od tego, jaki kierunek obierze BTC. Obecnie możliwy jest scenariusz, że cena odbije się od któregoś z poziomów: 9k, 9,5k, 10k, 11k i będzie spadać przez dłuższy czas. Wtedy alty też będą się wykrwawiać. Jeśli ktoś lubi ryzyko, może spróbować wejść w poniższe shity, ja tak jak mówię będę czekał na potwierdzenie trendu. Lista shitów poniżej:
ZRX ENG AION APPC CMT DGD EOS FUN GVT ICX IOST LRC MOD NEBL POE POA REQ SALT STRAT ( ͡° ͜ʖ ͡°) TNB XVG
#kryptowaluty #binance #bcntrader
  • 10
@supersonic82: Strat ja też kiedyś polecałem, co prawda był wtedy za ponad 100k a teraz jest po 60k ( ͡° ͜ʖ ͡°) ale jeszcze będzie sporo wyżej niż te 100k
exodusa nie używam
co to EMA? polecam narzędzia DYOR i GOOGLE ( ͡° ͜ʖ ͡°)