Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Apacz449: Jeśli oślepisz potwora który ucieka to przestanie uciekać. Dodatkowo, jeśli oślepisz latającego potwora, gdy ten jest w powietrzu to spadnie i przez chwilę będzie bezbronny.
Żeby oślepiać - Flash Pod.

Ogólnie to flash pody są rzeczą praktycznie niezbędną na wszystkie latające bossy - w ekwipunku zawsze na start 3xFlash Pod + 10x Flashbug i walki od razu stają się przyjemniejsze.
  • Odpowiedz
@Apacz449: Aaa, o tym. Każdy potwór prędzej czy później spróbuje opuścić lokację, Flash Pod może ci pomóc zatrzymać go na chwilę, ale jak tylko się pozbiera to znowu spróbuje uciec.
Nie poluj w czasie ekspedycji / nie poluj na potwory które nie są celem zadania - ten potwór na którego jest zadanie na pewno nie ucieknie.
  • Odpowiedz
  • 1
@FunkyHomosapien: lol, to jak mam farmić Matsy? Anjanatha farmilem parenascie razy i uciekł tylko raz, a na Rathalosa poluje już 5 raz i znów s--------l. Mam 8 Level i nie miałem jeszcze na niego zadania i może to dlatego? Ale jeśli tak to strasznie to daremne rozwiązanie. Dodam ze wcale długo nie biłem tego rathalosa, może z 3-4min
  • Odpowiedz
@Apacz449: Investigations. Zabijanie, znajdowanie śladów, ranienie, etc potworów może sprawić, że dostaniesz losowe investigations, żeby móc je wybrać z tablicy musisz je jeszcze przyjąć (tam gdzie wybiera się bounties).

Jeśli potwór jest celem questa to nie ucieknie, w przeciwnym razie może w dowolnym momencie (może po 5, może po 50 minutach, dowolnie) zdecydować, że opuszcza lokację.
  • Odpowiedz