Aktywne Wpisy

chybaDapi +120
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

nmap +406
Jakiś czas temu uruchomiłem stronę https://portfelik.com i chciałbym, żeby więcej osób się o niej dowiedziało. Robię z tego powodu #rozdajo
Do wygrania dwa razy po 100 zł w postaci karty podarunkowej Allegro.
* Pierwsze 100 zł za plusik tego wpisu.
* Drugie 100 zł za opinię w komentarzu odnośnie korzystania z Portfelika (wymagane założenie konta).
Więc
Do wygrania dwa razy po 100 zł w postaci karty podarunkowej Allegro.
* Pierwsze 100 zł za plusik tego wpisu.
* Drugie 100 zł za opinię w komentarzu odnośnie korzystania z Portfelika (wymagane założenie konta).
Więc
źródło: portfelik.com
Pobierz
![Mężczyzna oskarżony o wyczyszczenie telefonu przed przeszukaniem przez CBP [USA]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/8cce94e5dc8d10668af743ea333126f1bdb7992ba1cded9915eb97f04dbe27a2,q80.jpg)

także, ten...
@Melcma: co ci nie pasuje z os x? To nie wiesz jak to synchronizowac?
ja swoje projekty synchronizuje gitem
@Melcma - pomijając już bezsens instalowania linuxa na mac (można przecież to robić na dużo tańszym pc) to rzeczy które opisałeś jako problemy na OSX to tak naprawdę kwestia odpowiednich programów i ustawień:
Można to zmienić darmowym programem Karabiner. Tak naprawdę dzięki tej aplikacji można dużo
Masz jeszcze jakieś ciekawe rzeczy? Alfreda i Karabiner znam chociaż ja sobie caps lock używam do odpalania aplikacji i innych skrótów zrobionych w Keyboard Maestro
Ogólnie jeśli jesteś programistą czy innym devem to i tak musisz doinstalować 'milion programow' żeby system normalnie funkcjonował, przecież trzeba zainstalować jakiegoś noda/npm, composera/pip czy co tam potrzebujesz, django/express/laravel/symfony jeśli robisz webdev, do tego jakieś webpack/gulp/sass/babel do tego jakiś nginx i Postgres/MySQL, Redis, MongoDB, do konsoli dobrze jest dodać ZSH oraz OH-MY-ZSH, żeby
Problem w tym, ze do poprawnego dzialania systemu w Windowsie musze dorzucic tylko terminal, w
Nie mam zamiaru się kłócić o wyższości jednego systemu nad innym, bo sam korzystam z tych 3 systemów ale w odróżnieniu do Ciebie żadnego nie nazwałbym gównem. Najmniej korzystam z linuxa ale to dlatego że jest po prostu najwolniejszy. Przykra prawda ale GUI ubuntu jest wolniejsze nawet od Win.
Z innych aplikacji których korzystam to mogę polecić
KeePassXC - bardzo dobrze mi się sprawdza jako password manager - szczególnie z plikiem danych na jakimś dysku w churze (np. dropbox, onedrive czy
źródło: comment_a7jcIINcVBeF4iqBcHwtdUVJIuZrkjhW.jpg
Pobierz@baidu: tego nie znałem dzięki :D a LaunchBar testowałeś? Alfreda masz na CMD+space, a Contexts na control+space?
Tak testowalem LaunchBar ale nie przypadl mi do gustu - duzo bardziej podoba mi się Alfred.
Contexts mam ustawione jako option+space Alfreda tak jak napisałeś CMD+space
Contexts to jest wlasnie jedna z tych aplikacji której brakuje na Linuxie, są niby jakieś open source alternatywy (o zblizonej funkcjonalnosci) ale żadnej poprawnie działającej :)