Aktywne Wpisy

Noniusz +3
Czy jeśli jako #niebieskiepaski oczekujecie od swoich #rozowepaski golenia nóg, to czy analogiczne oczekiwanie w drugą stronę (tj. żeby niebieski golił nogi) jest w porządku? Ciekawi mnie opinia obu stron.
#zwiazki
#zwiazki
Czy jeśli różowy goli nogi, to uzasadnionym jest żeby oczekiwała tego samego od niebieskiego?
- jestem różowym - tak 4.9% (79)
- jestem różowym - nie 6.0% (96)
- jestem niebieskim - tak 17.5% (281)
- jestem niebieskim - nie 71.5% (1146)

sandra925 +68

Wow, nieźle jak na przyszłego przywódcę jednego z najbardziej rygorystycznych krajów islamskich. Mam szczerą nadzieję że uda mu się choć trochę zreformować swój kraj pełen radykalnych, religijnych #!$%@?ńców.
#bliskiwschod #arabiasaudyjska #polityka
MBS to postać, która Arabię Saudyjską zbawi albo spowoduje jej upadek.
Co ciekawe, MBS ma jedną żonę - ewenement w saudyjskiej rodzinie królewskiej. Jego dziadek - założyciel dynastii - miał ich tyle, że sami historycy nie mogą się doliczyć.
To akurat jest prawda. W roku 1979 miał miejsce wielki atak terrorystyczny - duża grupa radykałów opanowała Wielki Meczet w Mekce, oblężenie trwało 2 tygodnie i zakończyło się dzięki pomocy francuskich komandosów.
Radykałowie, wśród których było sporo młodych członków zamożnych saudyjskich rodzin, mieli ból tyłka o modernizację i sekularyzację Arabii Saudyjskiej. A ta postępowała szybko po postępowych reformach zaimplementowanych przez króla Faisala. Faisal zginął zamordowany w 1975 roku. Rządzący podczas
@The_Orz: I tak ultraortodoksyjni wahabici (w stylu tych ktorzy zajeli meczet) twierdzili ze jest zbyt postepowy bo dopuszcza w kraju telewizje a to jest przedstawianie postaci ludzkich zakazane w Koranie ( ͡° ͜ʖ ͡°)