Wpis z mikrobloga

@Smutas: mimo wszystki mam prawo do zachowania prywatnosci. I tak, mowie o Polsce bo w tym kraju zyje i w tym kraju ten problem by mnie dotykal gdybym uzywala Androida. Jest to naruszenie mojej prywatnosci, jesli Ty nie widzisz w tym problemu to sorry ale Ci nie wbije do glowy, ze to co robi google jest zle. Sledzenie lokalizacji jeszcze rozumialam, sprawdzanie tras, usprawnianie nawigacji, podpowiedzi w wyszukiwarce na podstawie
  • Odpowiedz
@MangoZjem: Nigdzie nie powiedziałem ,że naruszanie prywatności jest ok. Po prostu przedstawiłem jej dobre strony w określonym przypadku. Czasem trzeba próbować zrozumieć drugą stronę. Bo wiesz medal ma dwie strony a wszystkim i tak nie dogodzisz.
  • Odpowiedz
@MangoZjem: W takich przypadkach trzeba brać chyba co dla wieszkości jest ok. Wiecej jest ludzi dobrych czy przestępców? skoro dobrych do powinno się działać na ich korzyść a jeśli było by to tylko i wyłącznie do wyłapywania tej 2 grupy to jedak widzę w tym jakiś sens. Skoro to np mogło by uchronić np moje dziecko przed zamachem albo żonę przed napadem.

Gdyby coś takiego uratowało życie Tobie albo Twoim
  • Odpowiedz
@Smutas: czyli uwazasz ze polityka googla jest taka, zeby podsluchiwac wszystkich bo a nuz trafi sie przestepca? Zorganizowane grupy nie sa takie glupie i raczej nie uzywaja smartfonow wlasnie ze wzgledu na latwosc w namierzeniu
  • Odpowiedz
@MangoZjem: Są systemy kochana, selekcja, np po wybraniu 3 słów jak np b---a,zamach,kałach automat cię nagrywa a potem ktoś to sprawdza. nikt nie ogarnie wszystkich to nie możliwe, wszystkim zajmowały by się programy a ludzie dopiero na końcu.

Skoro programy to wyłapywali by tylko tych którzy byli by tak "głupi'' i to wtedy google by ich podsłuchiwało.

Program wejdzie komuś na chatę ? bedzie siedział i obserwował podejrzanego ?
  • Odpowiedz
@Smutas: ale google podsluchuje wszystkich. Dzis mi znajomi pokazywali swoje nagrania. Normalne rozmowy ze znajomymi/zonami itd im ponagrywalo to o jakich systemach Ty pleciesz? XD
  • Odpowiedz
  • 0
@HoshiYamazaki jest chyba grupa osob, która po prostu ma coś do xiaomi i żaden argument nie trafia. Opisałem dlaczego akurat wybrałem ten model i jakoś nie widzę odpowidzi.

Aero w sumie śmiga np jadę samochodem i słucham czegoś na yt. Zadne problem.

LTE plusa też żadnego problemu nigdy nie mialem. Wrecz mogę powiedzieć że z zasięgiem nie ma problemu.
  • Odpowiedz