Aktywne Wpisy
TakiSeLogin +1388
Alzena +13
Nie jestem feministką, nie jestem za równouprawnieniem. Jestem za tradycyjnym podziałem ról. Mam rodzić dzieci, zajmować się domem, gotować, sprzątać, opiekować się dziećmi, zaspakajać seksualnie męża a mąż ma zarabiać na utrzymanie całej rodziny na dobrym poziomie. To co, który z panów chętny? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#zwiazki #rozowepaski #niebieskiepaski
#zwiazki #rozowepaski #niebieskiepaski
Średnio raz w tygodniu jestem w szpitalu, czasem na godzinę, czasem na kilka dni.
Ludzie którzy pracują w szpitalu to dla mnie oazy cierpliwości nawet jak zachowują sie w chamski sposób to wcale mnie to nie dziwi i jestem zawsze miła, i wiecie co? Też są wtedy mili, bo ilość buraków, meneli, cwaniaków jest deprymująca, musisz być chamski bo wlezą Ci na głowę, albo zaczną opowiadać historie z 65.
To, że służba zdrowia działa tak, a nie inaczej to w większym stopniu wina odgornych nakazow, małych płac, c-------o zarządzania, ilosci personelu. Jak już ktoś decyduje się pracować w państwowce to dla mnie to jest niewyobrażalne. Pomijam już lekarzy, ale pielęgniarki, ratownikow, ludzi od czarnej roboty, na których najczęściej się narzeka na korytarzach. Przecież to co zarabia się w polskiej służbie zdrowia na takich stanowiskach, przy takiej niewdziecznosci ludzi to jest k---a chujnia z patatajem.
Że wiedzieli na co się decydują? Pewnie, że tak, za to szacunek bo ja bym się porzygała przy pierwszym otwartym złamaniu.
Dlatego #ratownikmedyczny #pielegniarka nawet #lekarz dozgonny szacuneczek za wykonywaną pracę, obyscie zarabiali godnie i w normalnych warunkach, a narazie będę Was dokarmiać na oddziałach i i sorach dalej moimi ciastkami i owocowymi herbatkami, bo dzień jest zawsze wtedy lepszy.
Mocno #gorzkiezale bo jest 7:00 patrzę jak zdrowy koleś lvl25-30 z fancy teczuszką, czeka na winde od 10 minut k-----c przy tym głośno, że na co jego podatki, hurr durr, j----i ratownicy windy używają, zjechał, jedno piętro niżej. Schody masz obok. Żebyś se noge złamał dziadu.
Co do reszty to sie zgadzam w 100%
jakkolwiek tu jest ogromny problem w zbyt malej ilosci fizjo, co powoduje ze chocbys sie zesral nie ma szans na zrobienie czegokolwiek z pacjentem w tak krotkim czasie (no i oddzialy na ktorych ordynatorzy w ogole nie widza potrzeby zatrudninia fizjo :) )
@Ciuliczek: "A co mi pani będzie mówić co ja mam a czego nie mam? Skąd pani może wiedzieć czy mam prostatę czy nie mam, no?! Proszę mnie zapisać na to badanie! Na co idą te moje podatki?!"
W koncu przywiezli jakiegos kolesia z wypadku samochodowego - popodlaczany do jakich roznych urzadzen, kroplowki, ratownik caly czas obok niego, kolnierz etc. Wygladal na takiego, co jeszcze dlugo normalnie funkcjonowac nie bedzie.
Wwiezli go i faktycznie byl tam dlugo.
A jakas babka zaczela narzekac,