Wpis z mikrobloga

Nie ma to jak jeździć przepisowo, na krajówce 90 km/h albo 70 km/h (+/- 5 km/h) przed skrzyżowaniami i typ podobnymi ograniczeniami i patrzeć jak w-------e janusze gimnastykują się aby cie wyprzedzić, łamią przepisy, wyprzedzają na podwójnej ciągłej, na zakrętach.

#motoryzacja #bekazpodludzi
  • 192
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Cinos: Nazywaj sobie ludzi jadących przepisowo trollami, ale potem się zastanów dlaczego w Szwecji ginie prawie 3 razy mniej ludzi w wypadkach niż w Polsce. Przypadek? Nie, poszanowanie dla przepisów.
  • Odpowiedz
na krajówce 90 km/h albo 70 km/h (+/- 5 km/h)

@Cinos:
Nie jadę kurczowo 90 km/h ale w zależności od warunków można dodać 5 km/h więcej i wtedy nie płacz, że tir z bułkami nie zdąży dojechać.
  • Odpowiedz
@ms93:
1) Szwecja to bogaty kraj, tam są świeże auta i sprawne techniczne, mają całe poduszki, mają dobre opony, mają zdecydowanie lepszy park samochodowy niz w Polsce.

2) Przez takich trolli jak Wy, wprowadzili drogi 2+1, co jakis czas jest miejsce bezpiecznie do wyprzedzenia i tam mozna czekać. A nie jak w Polsce progi, wysepki ,zweżki, krawężniki. A poza jest blokada i nie da rady wyprzedzic.

3) Ludzie maja tam wieksza swiadomosc, tam nikt nie stanie podczas karabolu na lewym pasie i będzie machał rękami, jak otworzyli S8 to mieszkancy okolicznych wsi wjeżdzali na S8 traktorem albo jechali
  • Odpowiedz
@Cinos: Pewnie, to wszystko wina tych przepisowych. Ich bezpieczna jazda powoduje wypadki. Tak samo, jak to wina leżącej kostki czy kamieni, że policja została nimi obrzucona, nie? Szkoda gadać.
  • Odpowiedz
@ms93:
Jazda zgodnie z przepisami to jazda zgodnie z przepisami.
Jazda bezpieczna to jazda bezpieczna.

To sa dwa różne
  • Odpowiedz
Szwecja to bogaty kraj, tam są świeże auta i sprawne techniczne, mają całe poduszki, mają dobre opony, mają zdecydowanie lepszy park samochodowy niz w Polsce.

@thampel5: ale co to jest za "argument"? xD
To jak masz gorszy samochód, ze słabymi oponami itp. to chyba o tym wiesz i powinieneś wziąć sam na to poprawkę i jechać wolniej. Wiesz, że jedziesz złomem, ale mimo to ciśniesz? Świetne myślenie.
  • Odpowiedz
@Cinos: ludzie po prostu nie umieją jeździć i są w tym tacy ślamazarni, niepewni jak pewnie @ms93 i tylko potrafią tak p-------ć zamiast nauczyć się szybko jeździć i ogarniać sytuacje w około xD
  • Odpowiedz
@max1983:
chodzi o to że jak jedemu wyskoczy Łoś i ucieknie na drugi pas
to jak przywali 5-letnim S60 w drzewo to będzie to auto nieco lepiej wygladac niz np popularna u nas Octavia I TDI czy Focus II
  • Odpowiedz
@Cinos: Rozumiem, ale właśnie dlatego powinieneś dostosować prędkość jazdy również do swojego auta. Znak mówi ci ile możesz jechać maksymalnie, a nie ile powinieneś jechać.
@AESTHETlC: A jak! "Szybko, ale bezpiecznie"! ()
  • Odpowiedz
ale co to jest za "argument"? xD

@max1983: Bo gości wali stereotypami i chyba ktoś kto nigdy nie był na tym mitycznym zachodzie może powielać takie bzdury.
Na zachodzie też przekraczają prędkości i co najważniejsze bo wiele osób wali stereotypem jakoby to w DE każdy kierowca przepuszczał od razu pieszych na pasach.W tej kwestii nie zauważyłem żadnej różnicy między PL a DE.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 138
@Cinos: J--------e, ale tu raka zapodajesz xD. No tak wszystkie wypadki to wina jadących przepisowo, XD
  • Odpowiedz
@ErikSkurveson: nie znasz mnie, to nie oceniaj 'debilu' ( ͡° ͜ʖ ͡°), osoby takie jak ty właśnie powodują multum wypadków, normalnie ludzie jadą sensownym tempem, ale nie, jest jeden królewicz który tamuje ruch, trzeba pacana wyprzedzać i potem dochodzi do ryzykownych sytuacji. Auto służy do sprawnego poruszania się, jak ty na kilkukilometrowej prostej jedziesz 90 km/h w imię zasad to jest mi po prostu ciebie żal.
  • Odpowiedz
@zdebel: jest mi takich ameb jak ty żal. Bo zazwyczaj spotykam takich frajerów na następnym skrzyżowaniu a wcześniej cisnęli grubo aby jechać jak najszybciej, szkoda tylko, że spotykamy się na skrzyżowaniach.
A co jeśli wszyscy jutro się obudzą i postanowią jeździć przepisowo a nie twoim sensownym tempem? Co wtedy zrobisz?
Wiesz, że wyprzedzając nie możesz przekroczyć prędkości? Jak ty chcesz mnie wyprzedzić skoro ja jadę maksymalną dozwoloną prędkością?
A no
  • Odpowiedz