Nie ma to jak jeździć przepisowo, na krajówce 90 km/h albo 70 km/h (+/- 5 km/h) przed skrzyżowaniami i typ podobnymi ograniczeniami i patrzeć jak w-------e janusze gimnastykują się aby cie wyprzedzić, łamią przepisy, wyprzedzają na podwójnej ciągłej, na zakrętach.
@Cinos: Nazywaj sobie ludzi jadących przepisowo trollami, ale potem się zastanów dlaczego w Szwecji ginie prawie 3 razy mniej ludzi w wypadkach niż w Polsce. Przypadek? Nie, poszanowanie dla przepisów.
@ms93: 1) Szwecja to bogaty kraj, tam są świeże auta i sprawne techniczne, mają całe poduszki, mają dobre opony, mają zdecydowanie lepszy park samochodowy niz w Polsce.
2) Przez takich trolli jak Wy, wprowadzili drogi 2+1, co jakis czas jest miejsce bezpiecznie do wyprzedzenia i tam mozna czekać. A nie jak w Polsce progi, wysepki ,zweżki, krawężniki. A poza jest blokada i nie da rady wyprzedzic.
3) Ludzie maja tam wieksza swiadomosc, tam nikt nie stanie podczas karabolu na lewym pasie i będzie machał rękami, jak otworzyli S8 to mieszkancy okolicznych wsi wjeżdzali na S8 traktorem albo jechali
@Cinos: Pewnie, to wszystko wina tych przepisowych. Ich bezpieczna jazda powoduje wypadki. Tak samo, jak to wina leżącej kostki czy kamieni, że policja została nimi obrzucona, nie? Szkoda gadać.
Szwecja to bogaty kraj, tam są świeże auta i sprawne techniczne, mają całe poduszki, mają dobre opony, mają zdecydowanie lepszy park samochodowy niz w Polsce.
@thampel5: ale co to jest za "argument"? xD To jak masz gorszy samochód, ze słabymi oponami itp. to chyba o tym wiesz i powinieneś wziąć sam na to poprawkę i jechać wolniej. Wiesz, że jedziesz złomem, ale mimo to ciśniesz? Świetne myślenie.
@Cinos: ludzie po prostu nie umieją jeździć i są w tym tacy ślamazarni, niepewni jak pewnie @ms93 i tylko potrafią tak p-------ć zamiast nauczyć się szybko jeździć i ogarniać sytuacje w około xD
@max1983: chodzi o to że jak jedemu wyskoczy Łoś i ucieknie na drugi pas to jak przywali 5-letnim S60 w drzewo to będzie to auto nieco lepiej wygladac niz np popularna u nas Octavia I TDI czy Focus II
@Cinos: Rozumiem, ale właśnie dlatego powinieneś dostosować prędkość jazdy również do swojego auta. Znak mówi ci ile możesz jechać maksymalnie, a nie ile powinieneś jechać. @AESTHETlC: A jak! "Szybko, ale bezpiecznie"! (-‸ლ)
@max1983: Bo gości wali stereotypami i chyba ktoś kto nigdy nie był na tym mitycznym zachodzie może powielać takie bzdury. Na zachodzie też przekraczają prędkości i co najważniejsze bo wiele osób wali stereotypem jakoby to w DE każdy kierowca przepuszczał od razu pieszych na pasach.W tej kwestii nie zauważyłem żadnej różnicy między PL a DE.
@ErikSkurveson: nie znasz mnie, to nie oceniaj 'debilu' ( ͡°͜ʖ͡°), osoby takie jak ty właśnie powodują multum wypadków, normalnie ludzie jadą sensownym tempem, ale nie, jest jeden królewicz który tamuje ruch, trzeba pacana wyprzedzać i potem dochodzi do ryzykownych sytuacji. Auto służy do sprawnego poruszania się, jak ty na kilkukilometrowej prostej jedziesz 90 km/h w imię zasad to jest mi po prostu ciebie żal.
@zdebel: jest mi takich ameb jak ty żal. Bo zazwyczaj spotykam takich frajerów na następnym skrzyżowaniu a wcześniej cisnęli grubo aby jechać jak najszybciej, szkoda tylko, że spotykamy się na skrzyżowaniach. A co jeśli wszyscy jutro się obudzą i postanowią jeździć przepisowo a nie twoim sensownym tempem? Co wtedy zrobisz? Wiesz, że wyprzedzając nie możesz przekroczyć prędkości? Jak ty chcesz mnie wyprzedzić skoro ja jadę maksymalną dozwoloną prędkością? A no
#motoryzacja #bekazpodludzi
@Cinos:
Nie jadę kurczowo 90 km/h ale w zależności od warunków można dodać 5 km/h więcej i wtedy nie płacz, że tir z bułkami nie zdąży dojechać.
1) Szwecja to bogaty kraj, tam są świeże auta i sprawne techniczne, mają całe poduszki, mają dobre opony, mają zdecydowanie lepszy park samochodowy niz w Polsce.
2) Przez takich trolli jak Wy, wprowadzili drogi 2+1, co jakis czas jest miejsce bezpiecznie do wyprzedzenia i tam mozna czekać. A nie jak w Polsce progi, wysepki ,zweżki, krawężniki. A poza jest blokada i nie da rady wyprzedzic.
3) Ludzie maja tam wieksza swiadomosc, tam nikt nie stanie podczas karabolu na lewym pasie i będzie machał rękami, jak otworzyli S8 to mieszkancy okolicznych wsi wjeżdzali na S8 traktorem albo jechali
@ErikSkurveson: xD
Jazda zgodnie z przepisami to jazda zgodnie z przepisami.
Jazda bezpieczna to jazda bezpieczna.
To sa dwa różne
@thampel5: ale co to jest za "argument"? xD
To jak masz gorszy samochód, ze słabymi oponami itp. to chyba o tym wiesz i powinieneś wziąć sam na to poprawkę i jechać wolniej. Wiesz, że jedziesz złomem, ale mimo to ciśniesz? Świetne myślenie.
chodzi o to że jak jedemu wyskoczy Łoś i ucieknie na drugi pas
to jak przywali 5-letnim S60 w drzewo to będzie to auto nieco lepiej wygladac niz np popularna u nas Octavia I TDI czy Focus II
@AESTHETlC: A jak! "Szybko, ale bezpiecznie"! (-‸ლ)
@max1983: Bo gości wali stereotypami i chyba ktoś kto nigdy nie był na tym mitycznym zachodzie może powielać takie bzdury.
Na zachodzie też przekraczają prędkości i co najważniejsze bo wiele osób wali stereotypem jakoby to w DE każdy kierowca przepuszczał od razu pieszych na pasach.W tej kwestii nie zauważyłem żadnej różnicy między PL a DE.
Wstawaj, zesrałeś się.
Komentarz usunięty przez autora
A co jeśli wszyscy jutro się obudzą i postanowią jeździć przepisowo a nie twoim sensownym tempem? Co wtedy zrobisz?
Wiesz, że wyprzedzając nie możesz przekroczyć prędkości? Jak ty chcesz mnie wyprzedzić skoro ja jadę maksymalną dozwoloną prędkością?
A no