Wpis z mikrobloga

Skye Stout to 16-latka, która wczoraj podpisała swój pierwszy profesjonalny kontrakt z Kilmarnock. Dziewczyna cierpi na chorobę skóry, co spowodowało wylew strasznych komentarzy frustratów z całego świata. Hejt posunął się do tego stopnia, że niektórzy internauci nazwali Skye "mutantem" czy stwierdzali że jest "za brzydka żeby żyć".
Klub usunął wszystkie posty z nią związane, żeby oszczędzić jej przykrości a także otoczył dziewczynkę i jej rodzine wsparciem psychologicznym.

Takie sytuacje uświadamiają mi jak podłym gatunkiem bywa człowiek
#mecz #ciekawostki
thorgoth - Skye Stout to 16-latka, która wczoraj podpisała swój pierwszy profesjonaln...

źródło: GyZE_WdXkAEa3jc

Pobierz
  • 60
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 614
@thorgoth: miałem atopowe zapalenie skóry na twarzy przez jakiś czas... To jak tragicznie się człowiek z takim czymś czuje to jest masakra. I jak z miałem z tym problem, to mnie naszła taka refleksja że choroby skórne to jest najgorsze co Ci się może przytrafić poza chorobami śmiertelnymi. Zrozumienie dla tych chorób jest zerowe.
  • Odpowiedz
@mvp84 łączę się w bólu, mam. Pożarło mi włosy, została łysa glaca z placami, teraz pożera zarost na twarzy, a tylko z zarostem wyglądam dobrze. Tak, nie chce mi się nawet wychodzić do ludzi ani w ogóle nigdzie. Cholerstwo psuje w głowie neizle.

Leki nie pomagają, dieta też nie.
  • Odpowiedz
@thorgoth: od 17 do mniej więcej 22 roku życia miałem mega trądzik, 5 lat dosłownie w dupę towarzysko bo nie wychodziłem do ludzi, nie muszę mówić jak to ryje psychę. nic nie pomagało. pewnego miesiąca po prostu przeszło ale ile mnie fajnych towarzysko sytuacji ominęło to bóg jeden wie
  • Odpowiedz
  • 5
@thorgoth ech, miałem taki trądzik za małolata. Człowiek próbował różnych terapii i nic nie działało.

Wiedza na ten temat jest zerowa w społeczeństwie, bardzo dużo ludzi myśli, że to kwestia higieny lol.

Nie życzę nikomu, bardzo źle to wpływa na samoocenę i relacje międzyludzkie.
  • Odpowiedz