Aktywne Wpisy
Jabby +538
A oto minister sprawiedliwości paradujący z bronią w majtach. Oczywiście niezgodnie z przepisami (broń ma być w kaburze, przylegającej do ciała).
Po co temu chronionemu przez SOP paranoikowi broń, wie jedynie jego zakuty łeb. Oby tylko sobie odstrzelił dupsko gdy wystraszony kiedyś będzie sięgał po broń.
#bekazpisu
Po co temu chronionemu przez SOP paranoikowi broń, wie jedynie jego zakuty łeb. Oby tylko sobie odstrzelił dupsko gdy wystraszony kiedyś będzie sięgał po broń.
#bekazpisu
atteint +3
macie jakieś ulubione słowa?
osobiście bardzo lubię adoracja i ukontentowanie.
osobiście bardzo lubię adoracja i ukontentowanie.
- wieczory powinny być dla rodziny, a nie po nocy chodzić, rozpusta i zepsucie
- ale mi problem, to tylko parę godzin
- jak wy sobie radzicie w życiu jak nie potraficie zaplanować dnia tak, żeby wieczór spędzić w domu
- więcej czasu dla siebie to więcej wolności
- ludzie nie chcą wychodzić wieczorami i wolą odpoczywać
- wychodzenie wieczorami nie jest niezbędne, więc można zabronić
- to jest wymierzone w zachodnie korporacje, nie będziemy ich karmić naszymi pieniędzmi wydawanymi wieczorem
- są kraje gdzie jest godzina policyjna, to u nas też może być
- kiedyś już była godzina policyjna i się dało żyć
- nic się nie stało, trzeba tylko zmienić przyzwyczajenia
- skończy się to lansowanie po klubach, szpanowanie pieniędzmi
- i tak nie wychodziłem wieczorami, więc mi wszystko jedno
- ja sobie poradzę, a tych co nie mogą usiedzieć na miejscu niech dupa boli
To co, wprowadzamy?
#bekazpodludzi #bekazpisu #bekazniewolnikow #polityka
Komentarz usunięty przez moderatora
Torta robisz? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Hank__Moody: przedstaw ten sens zakazu.
Najlepiej przekaż go od razu ludziom, którzy chcieli pracować w niedziele, bo sobie dorabiali(czasami był to jedyny sposób na dorobek) oraz tym, którzy z chęcią robili zakupy w niedziele.
Nie widziałem nigdy żadnych protestów z tym związanych.
@Hank__Moody xD
Jeśli bycie przeciwko mentalnemu komunizmowi jest lewackie, to ja chcę być lewakiem.
jeszcze ktoś z PiSu to przeczyta, weźmie na poważnie i zabierze się za wprowadzanie! (ʘ‿ʘ)
a potem > 1984, #!$%@? ze ludzie chca miec jakies prawa
Czyli żaden, ale tego się już nie dowiemy, bo jak zwykle konkretnych argumentów brak...
Idąc tą drogą, za jakiś czas osiągniemy stopień „to nie był prawdziwy socjalizm, następnym razem na pewno się uda!”
Teraz zakaz wychodzenia z domu w czasie nocy tez wydaje się kuriozum, ale kilka miesięcy promocji takiego podejścia w telepudle i zaraz przyklepią taką ustawę...
@jamtojest: A TERAZ WYOBRAŹMY SOBIE ŻE WPROWADZA CZOŁGI NA ULICE
hiperbolizujesz zamiast szukać porównania, słabe to.
@jamtojest: to jest mój ulubiony argument w odniesieniu do zakazu handlu KIEDYŚ TO BYLY CZASY TERAZ JUZ NIE MA CZASÓW
@Hank__Moody: Myślałem że bardziej idiotyczniej odpowiesz ale widzę że wybrałeś najbardziej żałosną opcję, "jest i już nie mam czasu ci tego tłumaczyć". Usuń konto.
Jakie przesłanki przemawiają za wprowadzeniem godziny policyjnej i jakie byłyby korzyści z niej?
@tellet: przeciwnicy ten ustawy też mają tylko argumenty w stylu
powinienem to nazwać #!$%@? kapitalistów?
W samym tym wątku padło pare świetnych argumentów przeciwko zakazowi a ty pitolisz takie kocopoły. Przewiń sobie i przeczytaj.
Widać ze zwolennikom nie przeszkadza ograniczenie wolności, tak osobistej (co to za powód „państwo zabrania handlu”), jak
Małolaty nie będą się szlajać po wieczorach tylko będą siedzieć z rodziną jak pan Bóg przykazał.
Mniejszy smog w miastach, większość nie będzie mogła jeździć samochodami częściowo poprawiając jakość powietrza.
Według ciebie poprawa warunków życiowych mnóstwa Polaków i ograniczenie narkomanii to żaden argument? xD
@jamtojest: Pierwszy argument i już bełkot?
Jesteś właśnie takim targetem rządowym - „Lepiej mieć piątkę pomocników murarza czy kasjerów niż tych przebrzydłych wykształciuchów”, o czepianiu się studentów, że nie chcą być na garnuszku rodziców tylko mają trochę RiGCzu i chcą być samodzielni, nawet nie wspominam.
„Większość ludzi” wiwatowałaby też, jakby rząd obiecał