borrow borrow 09.03.2018, 23:34:20 1 + #java #javapomocMam obiekt: Contacts(String name, String phoneNumber)Chce się odwołać do samego name, bo chcę znaleźć IndexOf ArrayLista zawierającego same obiekty Contacts System.out.println("Index of " + itemName + " is " + contactList.indexOf(itemName));i gdzieś tu chce się wpleść żeby przeszukiwało Arraya a dokładnie' kolumnę' name i zwróciło pozycję.
A.....t konto usunięte 09.03.2018, 23:36:06 2 + @borrow: jak ci nie zależy na wydajności to contacts.stream().map(e -> e.name).collect().indexOf("d--a")
GotoFinal GotoFinal 10.03.2018, 00:00:33 1 + to napisz strumień i powiedz intellijce by zmieniła na pętlę ( ͡° ͜ʖ ͡°)ノ⌐■-■ Pokaż spoiler
borrow borrow 10.03.2018, 00:18:22 0 + @GotoFinal: for (int i=0; i < contactList.size(); i++){ if(contactList.get(i).name.equals(itemName))Pokaż całość
GotoFinal GotoFinal 10.03.2018, 00:21:07 3 + @borrow: no po to liczysz to "i" by je potem zwrócić w tym wypadku....A ten return 0 też źle, bo przecież może być element na indexie 0, albo -1 albo exception.
Mam obiekt:
Contacts(String name, String phoneNumber)Chce się odwołać do samego name, bo chcę znaleźć IndexOf ArrayLista zawierającego same obiekty Contacts
i gdzieś tu chce się wpleść żeby przeszukiwało Arraya a dokładnie' kolumnę' name i zwróciło pozycję.
for (int i=0; i < contactList.size(); i++){
if(contactList.get(i).name.equals(itemName))
A ten return 0 też źle, bo przecież może być element na indexie 0, albo -1 albo exception.