Wpis z mikrobloga

@steve__mcqueen: a napisałem, że każdy pracownik ma zasuwać Macanem nowym albo Ferrari? Po prostu wybijanie się na plecach innych ludzi już fajne nie jest. I tutaj nic nie ma do rzeczy kapitalizm, czy komunizm czy jakiś galaktyczny system polityczny - skoro się ma firmę, to oprócz swojego dobra (wiadomo, tego nie zaprzeczałem nigdzie wcześniej) należało by się też zatroszczyć o ludzi którzy dla mnie pracują, żeby też coś od życia
  • Odpowiedz
@KrotkiSzpic no najlepiej jak jeździ super furą albo kupuje nową ale pracownikom nie da podwyżek, bo firma ma gorszy okres ( ͡° ʖ̯ ͡°) Janusze biznesu są nie tylko w januszexach i pol-max-budach niestety :( a potem sie dziwią, że pracownicy nie są lojalni i szukają nowych prac :p
  • Odpowiedz
Nie wiem, może jestem jakiś p----------y i życia nie znam...ale większego zaufania by nie budziło i lepiej by nie świadczyło o firmie to, że stać ją na takie wypłaty dla pracowników, że Ci mogą sobie dobre samochody kupić? B

@Sig_mar: W leasingu koszt takiego auta to pensja 2-3 osób. Jeśli firma dobrze prosperuje a właściciel woli wydać niż zainwestować to mamy mu zabronić?
  • Odpowiedz
@pijmleko: najlepiej by było, gdyby sprzedał samochód, a firmę oddał pracownikom, bo im się należy XD

A i jeszcze jedno - to że ich zatrudnia, to na pewno jest "wyzysk", a nie umowa między pracownikiem, a pracodawcą. Do pracy przychodzić są "zmuszani" XD
  • Odpowiedz
@nabalama: generalnie chodzi bardziej o to, że u Janusza firma zawsze jest na skraju bankructwa jeżeli chodzi o płacenie pracownikom, ba! Często nawet odpowiednich narzędzi do pracy nie ma ale samochody, wakacje 5 razy do roku i inne precjoza u szefa są
  • Odpowiedz
Do pracy przychodzić są "zmuszani" XD

@swobodny: ludzie sa zmuszani wizja glodu i eksmisja. jak bedzie zapewnione lokum i pelny zoladek (czyli takie minimum egzystencjonalne), to wtedy se bedziesz mogl kpic, ale teraz tak srednio wypada.
  • Odpowiedz