Wpis z mikrobloga

@pijmleko: Nie wiem, może jestem jakiś p----------y i życia nie znam...ale większego zaufania by nie budziło i lepiej by nie świadczyło o firmie to, że stać ją na takie wypłaty dla pracowników, że Ci mogą sobie dobre samochody kupić? Bo że szefostwo dobre ma, to chyba norma xd
  • Odpowiedz
@PoteznyNick: wiem - ot, taka dygresja lekka i tyle :D sporo osób ma podejście, że on ma zarobić, a ludzi, którzy dla niego pracują ma za śmieci ( ͡° ʖ̯ ͡°)

@nabalama: no tak, jestem Pan i się kurła pokazać muszę - podział na kasty musi być xD
  • Odpowiedz
Jeśli to nie jest januszex który tylko doi pracowników to dobrze, że właściciel może się szarpnąć na coś takiego. Po to prowadzi biznes by mieć coś więcej z życia. Lubie patrzeć jak sie ludziom powodzi i marzyć że może mi też kiedyś będzie to dane :D
  • Odpowiedz
@Sig_mar: Czym pokazać? Nie kumam teraz ciebie.
Jakbyś był prezesem wielkiej firmy i podjechał na spotkanie albo jakieś negocjacje lanosem to by Ciebie wyśmiali i (pana) Hugona byś załatwił.
A takie podziały na kasty były i będą, norma, że jednym się powiedzie, a inny siedzi na mirko ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Poza tym po to ktoś kurła zakłada biznes żeby coś z tego mieć.
  • Odpowiedz
@nabalama: Ale nie rozstrzeliwuj się z porównaniami do prezesów wielkich firm, gdzie wiadomo, że rządzi się to wszystko innymi prawami. Zresztą tacy prezesi to z dołem już tracą kontakt - stają się bardziej twarzą marki/firmy.
Powiedzie bo stać go na samochód, ale już nie na odpowiednie pensję dla pracowników? To słaby sukces trochę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
a gdzieś napisałem, że ma jeździć Zaporożcem? xD bardziej
  • Odpowiedz
@nabalama:

Po prostu nie spotkałem się jeszcze z takim typem szefa

No to pogratulować, bo takie opinie o "prywaciarzach" też się z kosmosu nie biorą - trochę mentalność zmienić się u nich musi. I nie, nie wszyscy tacy są. Jednak trochę ich jest i te chore poglądy nieraz dalej przekazują. Cóż, jak zawsze potrzeba czasu ( ͡° ʖ̯ ͡°).
  • Odpowiedz
@Sig_mar: No, ale jak szef ma zarobić tyle co pracownik to po co ma taką firmę dalej prowadzić? xd

@nabalama: Nie tylko więcej ale paręset razy więcej czasami, kiedyś czytałem, że kiedyś nie było aż takiej dysproporcji w zarobkach co teraz pomiędzy wyższymi szczeblami i niższymi.
  • Odpowiedz
@Striker9993: jeśli pracujesz u januszexa to nie będzie dane- nigdy.

Na szczęście pracuje w miejscu, gdzie jest realna szansa awansowania i zarabiania dobrych pieniędzy dzięki prowizji.
Nie każdy lubi te klimaty, ale im więcej dajesz od siebie tym więcej masz. Nawet dochodzi do sytuacji, że parę osób zarabia dużo lepiej niż menadżerowie na wyższych szczeblach.
Takie możliwości i podejście w firmie jest moim zdaniem zdrowe.
Za to w wielu firmach
  • Odpowiedz