Aktywne Wpisy
Dxtr4 +238
No i spoko, ale jak ktoś mi powie, jak kupić mieszkanie za 700 tys. zł przy średniej krajowej, to ja bardzo chętnie posłucham. Bo jakoś nie widzę opcji odkładania 90% pensji przez 30 lat na kawalerkę z widokiem na śmietnik.
To jak to jest, czy dzisiejsze pokolenie serio jest niezaradne, czy jednak mamy po prostu przesrane?
#nieruchomosci #pieniadze #boomerskieporady #zycie #finanse #
To jak to jest, czy dzisiejsze pokolenie serio jest niezaradne, czy jednak mamy po prostu przesrane?
#nieruchomosci #pieniadze #boomerskieporady #zycie #finanse #

Lolenson1888 +87
Jaka jest najbardziej niedorzeczna/kuriozalna/absurdalna/skrajnie szurska teoria spiskowa z jaką się spotkaliście?
Znam osobiście osobę, która twierdzi że słynne hasło Owsiaka "róbta co chceta" to dosłowne tłumaczenie głównego prawa Thelemy: "do what thou wilt" autorstwa Aleistera Crowleya, największego okultysty XX wieku. Owsiak ma w ten sposób demoralizować xD
#teoriespiskowe #foliarze #heheszki
Znam osobiście osobę, która twierdzi że słynne hasło Owsiaka "róbta co chceta" to dosłowne tłumaczenie głównego prawa Thelemy: "do what thou wilt" autorstwa Aleistera Crowleya, największego okultysty XX wieku. Owsiak ma w ten sposób demoralizować xD
#teoriespiskowe #foliarze #heheszki

#wiedzmin #witcher #netflix #seriale #rozrywka #kultura xD
źródło: comment_Vbs77WyIz1BlNqRBFDKubCQnAT3opS1Y.jpg
PobierzSerio dajcie sobie spokój. Świat Sapkowskiego to fantasy z elfami, krasnoludami, wampirami etc. Kogo obchodzi czy będą tam biegać murzyni czy nie.
Mnie na przykład wkurzyłoby "Przeminęło z wiatrem" z odwróconymi rasami bohaterów.
Czyli albo jestem rasistą albo j-----m lewakiem. Ehh
Chyba masz rację, że to multikulti histeria
By "Wiedźmin" zachował swój średniowieczno-północnoeuropejski klimat ze sporą dawką słowiańskości, właśnie biali aktorzy są niezbędni. Jeśli nawrzucamy czarnych, tworzymy rzeczywistość alternatywną, która nie ma nic wspólnego z realiami, do których Sapkowski wyraźnie nawiązywał (fakt, wielu nieuków współcześnie myśli, że
Chryste panie, ale z ciebie prymityw wychodzi. Dobrze że znam osoby o lewicowym nastawieniu i nie jesteś reprezentacyjny dla wszystkich. Co do
źródło: comment_LnyvVGGjbXiKp5SSN3yRwLEvO5u91uAz.jpg
PobierzMam nadzieję że nie zrobią z Ciri jakiejś zboczonej biseksualistki...
@mokry_sen_polonisty:
@empty_silence: a jeśli ktoś próbuje wpleść jasnookiego blondyna do żydowskich mitów?
źródło: comment_38yFVnenI3FMaC5OifAZCMEruACvU1nO.jpg
PobierzNie przeczytałeś mojego komentarza, a na niego odpowiadasz? Proszę, cytat dla ciebie:
źródło: comment_JWUgsn6xbcAgjRbAIlim2W4n19YUz8Ea.jpg
PobierzStąd ta zła polityczna poprawność, ludzie chcą stworzyć produkt, który można sprzedać każdemu.
"gwno" prawda. Autorami przedstawień Jezusa są ludzie, którym JUŻ go sprzedano. To nie była reklama pt. patrzcie "japończyk"/"polanin" w kraju oddalonym o tysiące kilometrów doznał prawdy, więc ją kupcie w kraju jego pochodzenia. Zdajesz sobie sprawę, że historie o ludziach o innym kolorze skóry były początkowo przedstawiane jako baśnie i
@empty_silence: Zawsze wydawało mi się że sztuka, a już na pewno sztuka sakralna, jest skierowana do odbiorcy, nie autora
@lewaq3000: ale stworzona przez autora (który nie oczekiwał żadnego uznania za nią).
Bzdury. Tradycja religijna kładzie ogromny nacisk na precyzyjny i niezmieniony przekaz. Na podstawie przekładów biblii poszerzano słowiki już wymarłych języków. Myślisz że z czego wczesnośredniowieczny
@empty_silence: ale chyba obecnie ludzie wiedzą, jak wyglądali ludzie w tamtym regionie (jakby ktoś szukał prawdy historycznej w wyczynach Hesusa i jego wesołej kompani xD). W czasach Faustyna Kowalskiej chyba w wiedziano, że nie wszyscy na świecie są Słowianami xD