Aktywne Wpisy

elozapiekanka +138

tindeRoman +218
Kupiłem sobie najmocniejszy możliwy paralizator i wam też to polecam. W Krakowie i innych polskich miastach roi się od patologii z „psieckami” bez kagańca ani smyczy, więc rozwiązanie jest jedno - jeśli taki pies choćby źle na ciebie spojrzy, przepuść przez niego całą moc swojego paralizatora aż będzie sztywny, ale zostaw trochę baterii na samoobronę przed rozwścieczonym właścicielem. Jeśli ci ludzie nie są w stanie zaakceptować że życie człowieka jest ważniejsze niż
źródło: image_picker_08150C42-31B1-44B5-93FA-52772D693315-37175-00000FEE29E45957
Pobierz

Poszukuję osób mających pojęcie o zakładach bukmacherskich i statystyce w celu współpracy poświęconej zbudowaniu modelu matematycznego w meczach piłkarskich, z zamiarem przekucia tego w biznes polegający na płatnym oferowaniu informacji na temat sytuacji, w których wyjątkowo opłaca się postawić na daną drużynę (tzw. valuebet).
W praktyce wymaga to według mnie:
1. Zaprojektowania bazy danych,
2. Opracowania metody automatycznego pozyskiwania danych,
3. Zrobienia "researchu" nt. tego, jakie modele zostały już gdzieś przez kogoś zaproponowane - czyt. przerobienia odpowiedniej ilości artykułów,
4. Uzupełnienia wiedzy teoretycznej / nauki programowania (w zależności od tego, kto z czym miał do tej pory do czynienia) - czyt. przerobienia odpowiedniej liczby książek,
5. Przekucia wiedzy i danych na model.
Współpracę wyobrażam sobie tak, że mielibyśmy grupę dyskusyjną, gdzie wymienialibyśmy się spostrzeżeniami, pomysłami, przedstawiali wyniki własnych analiz itp. Przynajmniej na dobry początek.
O co taki model może być oparty - m.in. uogólnione modele liniowe (w tym regresja logistyczna), sieci neuronowe, ukryte łańcuchy Markowa. Sam nie znam się na wszystkich tych rzeczach, żeby było jasne - alfą i omegą nie jestem ;)
Wrzucam zdjęcie dla przykucia wzroku. Czekam na kontakt od zainteresowanych :)
#nauka #naukaprogramowania #matematyka #statystyka #datascience #bigdata #bukmacherka
źródło: comment_8NdMy9TCJmFL9z3toOTVEHEagKlRzAfB.jpg
Pobierz@kravforth: pachnie jak brain-picking na którym to ty wyjdziesz najlepiej, strasznie to wszystko wygląda jakbyś chciał przycwaniaczyć
Alzo, wygląda jakbyś chciał napisać https://www.stratabet.com/ ( ͡° ͜ʖ ͡°)
EDIT: Zapomniałem dopisać, że kompletnie nie doceniasz jak trudne jest zrobienie tego, stratabet tworzył cały sztab ludzi od programistów przez analityków danych po doktorów statystyków i metematyków,
@aseeon_: No i właśnie tak samo to sobie wyobrażam. Tylko czy ten sztab był od samego początku, czy może najpierw było dosłownie kilku pasjonatów, hm?
Posiadasz bardziej szczegółowe informacje, ilu tych ludzi było?
@kravforth: Posiadam, ale nie udzielam, gdyż NDA :)
źródło: comment_J4O6JIVF8xKZauHeYZ0568fPJuP2azAw.jpg
PobierzPonadto, z tego co kojarzę (nie wiem skąd pozyskać dane), ostatnio sprawdzała się dość dobrze analiza "dynamiki" drużyn (nie wiem jak to dokładnie nazwali), ale okazuje się, że niektóre style z innymi mają trudniej wygrać, mimo, że silniejsza drużyna.
hm..nie wiem za bardzo jak sobie wyobrażasz, wykorzystanie ukrytych modeli markowa w tym przypadku zdradzisz? bo może coś mi
@darkelf: ja dalej cisnę, większość ludzi zrezygnowało, teraz wiosna idzie, część powraca
Każdą z drużyn można w teorii opisać dwoma liczbami, nazwijmy je roboczo wartością maksymalnych możliwości i wartością średnich (oczekiwanych) możliwości (powiedzmy z przedziału 0 - + nieskończoność). Pierwsza z nich jest stała w przekroju całego sezonu, a druga zmienia się z meczu na mecz.
Siła drużyny w nadchodzącym meczu jest zmienną losową o pewnym rozkładzie określonym na przedziale [0, wartość maks. możliwości] i o średniej równej wartości oczekiwanych