Wpis z mikrobloga

#libreoffice w wersji 6, przynajmniej wersja #flatpak jest nieużywalna. Writer po wejściu do ustawień się wywala, Calc po przejściu do zapisywania pliku się wywala. Szkoda, że flatpak nie umożliwia (mam nadzieje, że jeszcze) wykluczenie z aktualizacji danej aplikacji. Musiałem pobrać z deba wersję 5, która po prostu działa. #linux #opensource #zalesie
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@GratisLPG: Najprawdopodobniej błąd w module VCL kde4. Miałem podobny problem z RPMemami pobranymi z ich strony (Leap 42.3 nie ma LO 6.0).
Gdy uruchomisz dowolną aplikację z pakietu sprawdź w About, której biblioteki (VCL) używa.
  • Odpowiedz
@GratisLPG: Przynajmniej rpm'y, nie wiem, jak deb, instalowały się osobno (opt) bez konfliktu z systemowym LO 5.4 więc syfu zero.
Mnie ciekawość zżerała, czy temat pasków narzędziowych w HiDPI w DE nie opartym na Gtk, został w końcu rozwiązany. Raz, słownie raz - udało mi się uruchomić LO z poprawnie skalowanym interface i nie zanotowałem, jak. Później wszystko wróciło do "normy" - koślawo przeskalowane ikony, niewidoczne formaty obramowań komórek w
  • Odpowiedz