Aktywne Wpisy

JoeGlodomor +116
Jak to jest, że wielu facetów tak się oburza na wybór Ciri jako protagonistki w nadchodzącym Wiedźminie, bo niby nie mogą się wczuć w postać żeńską. Ale za to bez problemu mogą się wczuć w legendarnego zabójcę potworów czy innych superbohaterów w grach, jak są tylko spoconymi grubasami grajacymi w gierki.
#gry
#gry

jegertilbake +77
Sprzedaż czasu liniowo za pieniądze to niewolnictwo z dodatkowymi krokami
Wczoraj pojawił się wpis na tagu #antynatalizm odnośnie braku chęci do pracy przez jednego ziomka. Oczywiście jak to na wykopie skoro OP wyraża swoje stanowisko to trzeba mu zaprzeczyć, choćby pisał najbardziej oczywiste rzeczy. Jednak w pewnym momencie zauważyłem, że chyba niektórzy piszą na poważnie swoje wysrywy tak więc wyjaśniam kilka prostych faktów, które umknęły tym osobom:
1) Żyjemy w systemie
Wczoraj pojawił się wpis na tagu #antynatalizm odnośnie braku chęci do pracy przez jednego ziomka. Oczywiście jak to na wykopie skoro OP wyraża swoje stanowisko to trzeba mu zaprzeczyć, choćby pisał najbardziej oczywiste rzeczy. Jednak w pewnym momencie zauważyłem, że chyba niektórzy piszą na poważnie swoje wysrywy tak więc wyjaśniam kilka prostych faktów, które umknęły tym osobom:
1) Żyjemy w systemie
źródło: image-50
Pobierz

1. Czy ten zasilacz https://www.morele.net/zasilacz-corsair-cx-550w-cp-9020059-eu-855753/ udźwignie i5-8600k i gtx 1080?
2. Czy do tej obudowy https://www.morele.net/obudowa-silentiumpc-gladius-m35-spc128-707485/ zmieszczę lepsze chłodzenie niż Ferę 3 v2? Jakiś Grandis czy coś, jeśli wierzyć danym z moreli, to niestety nie wejdzie. Ma ktoś doświadczenie w tym zakresie? Jak będzie o 1-2 mm według danych cooler za wysoki, to nie wejdzie na pewno? Sama Fera 3 na 8600k po OC to trochę za słaba chyba będzie.
Ideolo by było, jakby się okazało, że mogę kupić tylko CPU + mobo + ew. chłodzenie i będzie mi to hulać. Gorzej, jak się okaże, że do tego jeszcze obudowa i zasilacz. :/
#pcmasterrace
Edit: teoretycznie zmieści się Noctua NH-D15S, ale na styk (160 mm wysokości).